Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Έλεγχος για πολίτες και πολιτικούς που «έσπασαν» τα capital controls

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης όσοι έβγαλαν έξω χρήματα.

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης μπαίνουν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και δημοσιεύματα , σύμφωνα με τα οποία πολίτες αλλά και πολιτικοί κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των capital controls με την βοήθεια ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά αλλά και «παράθυρα» του συστήματος. Και όλα αυτά την ώρα που το Χρηματιστήριο Αθηνών παρέμενε κλειστό προκειμένου να αποφευχθεί η έμμεση φυγή κεφαλαίων από το τραπεζικό σύστημα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών αλλά και το ενδεχόμενο να έχουν τελεστεί, από συγκεκριμένα πρόσωπα, αξιόποινες πράξεις όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της υπόθεσης, στην οποία ενδεχομένως να εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα, είναι το γεγονός ότι η έρευνα ανατέθηκε στον αναπληρωτή διευθύνοντα την Εισαγγελίας Εφετών Γιώργο Γεράκη ο οποίος και θα την διενεργήσει ο ίδιος προσωπικά με τη συνδρομή και άλλων αρμόδιων ανακριτικών αρχών όπως της Εισαγγελίας διαφθοράς, των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος, της οικονομικής αστυνομίας και του ΣΔΟΕ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.