Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ποιοι γλιτώνουν τελικά τη σύνταξη στα 67 έτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι συμφώνησαν κυβέρνηση και κουαρτέτο.

Στην οριστική συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών για το τρίτο μνημόνιο εντάσσονται οι δραστικές αλλαγές των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Οι δύο πλευρές να έχουν ήδη συμφωνήσει ότι προστατεύονται μόνο τα θεμελιωμένα έως τις 30 Ιουνίου του 2015 ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και ότι από το 2022 και μετά δυνατότητα συνταξιοδότησης θα έχουν όσοι συμπληρώνουν το 67ο έτος της ηλικίας τους, ή τα 62, εφόσον έχουν συμπληρώσει 40 έτη ασφάλισης.

Οι δανειστές ζητούν αλλαγές για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις των 50άρηδων, με άμεσες αυξήσεις ορίων ηλικίας ώς και 6,5 χρόνια μέσα στο τρέχον εξάμηνο. Θέλουν επίσης ταχύτερη μετάβαση στα 67 για όλους, με τους νεότερους να σηκώνουν τα μεγαλύτερα βάρη.

Το ελληνικό σχέδιο προβλέπει αύξηση των ορίων ηλικίας κατά 4 ή 5 χρόνια για τους «νέους» που βρίσκονται μεταξύ 50 και 55 ετών, ενώ συμφωνία υπάρχει στο ότι οι πόρτες θα σφραγίσουν την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Από τις αλλαγές, σύμφωνα με τα όσα έχουν ήδη «κλειδώσει», διασώζονται μόνο όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι 30 Ιουνίου 2015, όπως επίσης και οι υπαγόμενοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς και οι μητέρες ανάπηρων τέκνων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.