Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Αναβάλλεται η δίκη για το σαφάρι στο οποίο σκότωσαν τον Σεσίλ - Βανδάλισαν την εξοχική κατοικία του οδοντιάτρου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δικαστήριο της Ζιμπάμπουε ανέβαλε σήμερα για τις 28 Σεπτεμβρίου τη δίκη ενός ντόπιου κυνηγού που κατηγορείται ότι οργάνωσε τον περασμένο μήνα το σαφάρι του αμερικανού οδοντιάτρου Ουόλτερ Πάλμερ ο οποίος στη διάρκειά του σκότωσε παράνομα τον Σέσιλ, ένα διάσημο λιοντάρι της χώρας.

Ο επαγγελματίας κυνηγός Τίο Μπρόνκχορστ συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα και απαγγέλθηκε σε βάρος του κατηγορία ότι παραβίασε τους κυνηγετικούς κανονισμούς βοηθώντας τον Πάλμερ να παρασύρει τον Σέσιλ εκτός του Εθνικού Πάρκου Χουάνγκε και να τον σκοτώσει με βέλος την 1η Ιουλίου.

Ο Μπρόνκχορστ έχει αρνηθεί με δημόσιες δηλώσεις του ότι έκανε κάτι κακό και έχει υποστηρίξει πως ο αμερικανός πελάτης του, την έκδοση του οποίου ζητεί η Ζιμπάμπουε είναι "εντελώς αθώος".

Την αναβολη της δίκης ζήτησε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου.

Αν καταδικασθεί, ο Μπρόνκχορστ αντιμετωπίζει πρόστιμο 20.000 δολαρίων και κάθειρξη έως 10 ετών.

------------


Άγνωστοι έγραψαν τη φράση "δολοφόνε λιονταριών" σε ένα πολυτελές εξοχικό στη Φλόριντα που ανήκει στον Αμερικανό οδοντίατρο ο οποίος σκότωσε τον Σέσιλ, το διασημότερο λιοντάρι της Ζιμπάμπουε.



Οι ζημιές που προκλήθηκαν στην εξοχική κατοικία του Ουόλτερ Πάλμερ, ενός κυνηγού τροπαίων από τη Μινεσότα που τον περασμένο μήνα σκότωσε τον 13χρονο Σέσιλ, ένα σπάνιο λιοντάρι με μαύρη χαίτη, ερευνώνται από τις αρχές ως αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα, διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάρκο Άιλαντ, ο Ντέιβιντ Μπέαρ.

Ο βανδαλισμός στο σπίτι αναφέρθηκε στις αρχές το πρωί της Τρίτης, αλλά είναι αδιευκρίνιστο το πότε ακριβώς έγινε.

Εκτός από τη φράση αυτή που έγραψαν με σπρέι στην πόρτα του γκαράζ, οι δράστες σκόρπισαν απ' έξω και κάποια αντικείμενα που μοιάζουν με χοιρινά ποδαράκια, ανέφερε ο Ουόλτερ Ζαλίσκο, ο ιδιοκτήτης μιας ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης στον οποίο είχε αναθέσει ο Πάλμερ την προστασία της ιδιοκτησίας του. Στο σπίτι δεν διέμενε κανείς όταν έγινε ο βανδαλισμός. Ο οδοντίατρος αγόρασε το εξοχικό το 2013 έναντι 1,1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία για τα χοιρινά ποδαράκια, τα οποία πάντως φωτογραφήθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 55χρονος Πάλμερ έχει δεχτεί απειλές σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ενώ έγιναν και διαδηλώσεις διαμαρτυρίες έξω από το ιατρείο του στη Μινεάπολη. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι "λυπάται βαθιά" για τον θάνατο του Σέσιλ και ότι πίστευε πως το κυνήγι στο οποίο συμμετείχε ήταν νόμιμο.

Δείτε τις φωτογραφίες






Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.