Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Χωρίς Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας για 4 ώρες - Ματαιώνονται πτήσεις της Aegean

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στάση εργασίας και ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων από 14 Αυγούστου.

Από τις 14:00 έως τις 18:00 θα διαρκέσει σήμερα η στάση εργασίας που έχει κηρύξει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος.

Αίτημά της η νομοθετική επίλυση του ζητήματος της σύστασης παρόχου υπηρεσιών αεροναυτιλίας, με βάση τα συμφωνηθέντα, προκειμένου να υλοποιηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, σε εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό νομοθετικό καθεστώς.

Οι Ελεγκτές προειδοποιούν ότι αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, από πλευράς του υπουργείου Μεταφορών, θα κλιμακώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, αρχίζοντας από τις 14 Αυγούστου, με δύο τετράωρες στάσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τους Ελεγκτές, αν δεν πραγματοποιηθεί η διοικητική αναδιάρθρωση της ΥΠΑ τώρα και δεν υπάρξει πρόνοια για τους εργαζόμενους και τη δομή της ΥΠΑ είναι ορατός ο κίνδυνος υποβάθμισης της Υπηρεσίας με συνέπειες όχι μόνον εργασιακές, αλλά και διοικητικές, οικονομικές, επιχειρησιακές και εθνικές.

Το σχήμα που προκρίνουν και προτείνουν είναι η δημιουργία ανεξάρτητου και βιώσιμου Παρόχου Αεροναυτιλίας, ως αυτοτελούς δημόσιας υπηρεσίας. Όπως επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ο μη ορισμός και η πιστοποίηση του Παρόχου Αεροναυτιλίας είναι δυνατόν να οδηγήσει και σε υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας, με δυσμενείς επιπτώσεις στον τουρισμό και στην οικονομία της χώρας.

------------

Σε στάση εργασίας οι Ελεγκτές από 14:00-18:00.



Προβλήματα δημιουργούνται στις πτήσεις σήμερα εξαιτίας της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας από τις 14:00 έως τις 18:00.

Συγκεκριμένα η Aegean ανακοίνωσε ότι αναγκάζεται να ματαιώσει τις παρακάτω πτήσεις:

OA 098 Αθήνα – Κάρπαθος
OA 099 Κάρπαθος – Αθήνα
OA 012 Αθήνα – Κάλυμνος
OA 013 Κάλυμνος – Αθήνα
OA 006 Αθήνα – Νάξος
OA 036 Ρόδος – Κως
OA 036 Κως – Κάλυμνος
OA 036 Κάλυμνος – Λέρος
OA 036 Λέρος – Αστυπάλαια
OA 021 Αστυπάλαια – Αθήνα
OA 048 Αθήνα – Μήλος
OA 049 Μήλος – Αθήνα

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία θα αλλάξει η ώρα αναχώρησης σε ορισμένες πτήσεις του δικτύου της που επηρεάζονται από την απεργία. Όσοι επιβάτες θέλουν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στα παρακάτω τηλέφωνα: 801 11 20000 (από σταθερό) +30 210 6261000 (από κινητό).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.