Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Αγνοείται η παγκόσμια πρωταθλήτρια ελεύθερης κατάδυσης Νατάλια Μολχάνοβα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Ρωσίδα Νατάλια Μολχάνοβα, η παγκόσμια πρωταθλήτρια της ελεύθερης κατάδυσης, εξαφανίστηκε την Κυριακή στη Θάλασσα των Βαλεαρίδων κοντά στο νησί Φορμεντέρα, την ώρα που πραγματοποιούσε κατάδυση μαζί με τον γιο της και φίλους, και εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκρή.

«Είχε καταδυθεί σε βάθος 30 έως 40 μέτρων και ίσως παρασύρθηκε από ισχυρό θαλάσσιο ρεύμα», αναφέρει σε ανακοίνωση της Διεθνούς Ένωσης Ελευθέρων Καταδύσεων ο γιος της Αλεξέι Μολχάνοφ.



Οι ισπανικές υπηρεσίες διέθεσαν ένα ελικόπτερο, ένα πλοίο και δύτες στις επιχειρήσεις έρευνας που θα συνεχισθούν μέχρι την Κυριακή και εικάζεται ότι το σώμα της βρίσκεται σε μεγάλο βάθος, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η 53χρονη Νατάλια Μολχάνοβα έχει τις περισσότερες διεθνείς διακρίσεις, 41 παγκόσμια ρεκόρ και 23 νίκες σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Η ικανότητα άπνοιας που διαθέτει φθάνει τα εννέα λεπτά και μπορεί να καταδυθεί με βατραχοπέδιλα σε βάθος 101 μέτρων, ενώ έχει σπάσει τα όρια που παραδοσιακά χωρίζουν τις ανδρικές και τις γυναικείες επιδόσεις.

«Έκανε αυτό που αγαπούσε. Η Νατάλια έχει ένα πάθος για τις ελεύθερες καταδύσεις που καίει τόσο βαθιά μέσα της ώστε να αφιερώσει σ΄ αυτό τη ζωή της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.