Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Η Πολωνία επιβεβαιώνει ότι βρήκε το τρένο - φάντασμα με τους θησαυρούς των ναζί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είναι μεγαλύτερο από 100 μέτρα και τα βαγόνια του είναι θωρακισμένα.

Από τα πλέον επίσημα χείλη του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού επιβεβαιώνεται πλέον η είδηση που κυκλοφόρησε στα μέσα της εβδομάδας, σύμφωνα με την οποία οι πολωνικές Αρχές έχουν καταφέρει να εντοπίσουν το τρένο - φάντασμα του ναζιστικού καθεστώτος της Γερμανίας του '40, στο οποίο εκτιμάται ότι υπάρχει ένας αμύθητος θησαυρός.

«Από όσο γνωρίζω κανείς δεν είχε καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στο τρένο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι πληροφορίες σχετικά με το που βρίσκεται δόθηκαν προφορικά από κάποιον που ήταν ανάμεσα σε εκείνους που έθαψαν το τρένο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είμαι κατά 99% βέβαιος ότι τέτοιο τρένο υπάρχει, όμως οι πληροφορίες για το περιεχόμενό του είναι προς το παρόν αδύνατον να επιβεβαιωθούν» πρόσθεσε, εξηγώντας στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι «φωτογραφίες οι οποίες τραβήχτηκαν με ειδικό ραντάρ δείχνουν κάτω από το έδαφος κάτι που μοιάζει με τρένο και το μήκος του ξεπερνά τα 100 μέτρα. Τα βαγόνια του ήταν θωρακισμένα, γεγονός που ενδεχομένως να μετέφερε ειδικό φορτίο, ίσως στρατιωτικό εξοπλισμό, αλλά ίσως και κοσμήματα, έργα τέχνης ή αρχεία».

Σημειώνεται ότι οι πολωνικές αρχές ξεκίνησαν να ασχολούνται με την υπόθεση, όταν ενημερώθηκαν από τους δύο κυνηγούς θησαυρών ότι το εντόπισαν στη νοτιοδυτική Πολωνία και ζητούν το 10% της αξίας του ως αμοιβή.

Υπενθυμίζεται ότι την εβδομάδα που πέρασε τα πολωνικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι το τρένο αυτό χάθηκε το 1945, ενώ ο Κόκκινος Στρατός πλησίαζε στη Γερμανία. Ήταν γεμάτο με το θησαυρό των Ναζί από την πόλη Μπρεσλάου, που τότε ανήκε στην ανατολική Γερμανία και σήμερα έχει μετονομαστεί σε Βρότσλαβ και ανήκει στην Πολωνία. Ένα από τα ρεπορτάζ ανέφερε ότι το τρένο ήταν θωρακισμένο και ανήκε στη Βέρμαχτ.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Wroclaw ανέφερε τον τοπικό αστικό μύθο σύμφωνα με τον οποίο το τρένο μπήκε σε μια σήραγγα κοντά στο Κάστρο Ξανς, σε μια ορεινή περιοχή της Κάτω Σιλεσίας, και δεν ξαναβγήκε ποτέ από εκεί. Με βάση αυτή τη θεωρία, η σήραγγα κατόπιν σφραγίστηκε και η τοποθεσία της ξεχάστηκε.

Το ραδιόφωνο υποστήριξε ότι το τρένο, μήκους 150 μέτρων, μετέφερε όπλα, «βιομηχανικό εξοπλισμό», πολύτιμους λίθους και άλλους θησαυρούς. Η Τοκάρσκα διευκρίνισε ότι δεν έχει πληροφορίες για την τοποθεσία ή το περιεχόμενο του τρένου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.