Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Χάκερ που αναζητούσαν οι ΗΠΑ συνελήφθη στην Κύπρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα χέρια των αρχών ο 30χρονος που μετέφερε 3,5 εκατ. δολάρια στον λογαριασμό του.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται Μολδαβός χάκερ, που κατάφερε το 2012 να μεταφέρει από λογαριασμό αμερικανικής εταιρείας σε προσωπικό του λογαριασμό 3,5 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής.

Ο 30χρονος χάκερ συνελήφθη και σήμερα παρουσιάστηκε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου, το οποίο διέταξε την κράτηση του μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Ο 30χρονος Μολδαβός, που βρισκόταν τις τελευταίες μέρες για διακοπές στην Πάφο με την σύζυγο του και την κόρη του, αναζητείτο από το 2012 από τις Αμερικανικές αρχές. Είχε καταφέρει να μεταφέρει 3,5 εκατομμύρια ευρώ από λογαριασμό αμερικανικής εταιρείας σε Τράπεζα των ΗΠΑ σε προσωπικό του λογαριασμό σε τράπεζα στην Ρωσία.

Οι Αμερικανικές υπηρεσίες εντόπισαν τα ίχνη του πρόσφατα στην Κύπρο, όταν έφτασε στις 21 Αύγουστου στο νησί και διέμενε σε κατοικία στην Πάφο. Με βάση έρευνα των αρχών είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται την Κύπρο και θα αναχωρούσε στα μέσα Σεπτεμβρίου. Η Κυπριακή αστυνομία τον συνέλαβε εκτελώντας διεθνές ένταλμα σύλληψης, που εκκρεμούσε σε βάρος του. Στον χώρο διαμονής του εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα παραδοθεί και αυτός στις Αμερικανικές αρχές που διερευνούν την κομπίνα των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μολδαβός που αντιμετωπίζει κατηγορίες συνωμοσίας για απάτη τράπεζας και για απάτη μέσω διαδικτύου αναμένεται να εκδοθεί στις ΗΠΑ μετά τα μέσα Οκτωβρίου, αφού το δικαστήριο Πάφου ζήτησε να αποσταλούν από τις Αμερικανικές αρχές ορισμένα πρωτότυπα έγγραφα, στα οποία βασίστηκαν οι Αμερικανοί για να ζητήσουν την σύλληψη και έκδοση του 30χρονου.

Ο δικηγόρος του Μολδαβού κατέθεσε ένταση στην κράτηση του πελάτη του για 42 μέρες και εισηγήθηκε την επιβολή περιοριστών όρων, κάτι που απέρριψε το δικαστήριο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.