Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Με ήχους τάνγκο απόλαυσαν στο Μουσείο της Ακρόπολης την πανσέληνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Αργεντινής.

Πλήθος κόσμου πλημμύρισε χτες το βράδυ τον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ακρόπολης, που μετατράπηκε σε μια μεγάλη πίστα για τους χορευτές και τους λάτρεις της μουσικής και του χορού της Αργεντινής. Υπό το φως της πανσελήνου, οι ήχοι του τάνγκο και της μιλόνγκα μάγεψαν το κοινό, που συνέρρευσε πολύ νωρίτερα από την έναρξη της εκδήλωσης -η οποία ξεκινούσε στις 8.30-, ώστε να βρει μια θέση κοντά στην πίστα και στην ορχήστρα.

«Το τάνγκο δεν είναι απλά ένας χορός, είναι τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας. Είναι μια κουλτούρα που με αφετηρία την Αργεντινή ενώνει όλο τον κόσμο. Είμαστε περήφανοι που είμαστε εδώ, κάτω από το λίκνο του πολιτισμού μας και σας προσκαλούμε να απολαύσετε αυτή την υπέροχη και ρομαντική βραδιά, να χορέψετε και να αφεθείτε στη μαγεία και στην ‘αγκαλιά' του τάνγκο». Με αυτά τα λόγια οι διοργανωτές του Acropolis Tango άνοιξαν τη μουσικοχορευτική εκδήλωση, που συνόδευσαν μοναδικά ο συνθέτης Μάριος Στρόφαλης (πιάνο) και οι μουσικοί Βαγγέλης Βεργώτης (ακορντεόν), Ρία Αναστασίου (βιολοντσέλο), Βασίλης Ραψανιώτης (βιολί), Εύη Μάζη (τραγούδι και φλάουτο), Κώστας Βλαχόπουλος (φυσαρμόνικα), καθώς και η τραγουδίστρια από την Αργεντινή, Natalia Soledad Petsalis.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μουσική του καταξιωμένου συνθέτη Μάριου Στρόφαλη, το όνομα του οποίου εδώ και χρόνια έχει συνδεθεί με το τάνγκο, ενώ έχει συμβάλλει σημαντικά στη διάδοσή του. Λίγο αργότερα, τη γυάλινη πίστα άνοιξαν οι φιναλίστες και επαγγελματίες χορευτές του διαγωνισμού Tango Acropolis Διονύσης Θεοδωρόπουλος & Xλόη Θεοδωροπούλου, Χρήστος Μπακόπουλος & Μαίρη Ζηλωτή, Νικολέτος Πάνος & Αναστασία Γκοτσοπούλου, που πραγματικά μάγεψαν τους θεατές. Η εκδήλωση κορυφώθηκε γύρω στις 9.30 όταν η πίστα παραχωρήθηκε για δυο ώρες στο κοινό, που δεν δίστασε να ανταποκριθεί στην παρότρυνση για χορό.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Αργεντινής, σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης, είχε ελεύθερη είσοδο. Ελεύθερη ήταν από τις 8 το βράδυ και η είσοδος στο Μουσείο, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες του να περιηγηθούν τους χώρους της μόνιμης συλλογής αλλά και την περιοδική έκθεση «Σαμοθράκη. Τα Μυστήρια των Μεγάλων Θεών».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.