Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Τραγωδία με 65 κορίτσια νεκρά σε τροχαίο στη Σουαζιλάνδη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επέβαιναν στο πίσω μέρος ενός ανοικτού φορτηγού κατά την πρόσκρουση.

Εξήντα πέντε κορίτσια σκοτώθηκαν σε τροχαίο στη Σουαζιλάνδη, ενώ μετέβαιναν στην ετήσια γιορτή του Χορού των Καλαμιών, όπου κορίτσια στην εφηβεία χορεύουν γυμνόστηθα μπροστά στο βασιλιά, ανακοίνωσε το Δίκτυο Αλληλεγγύης Σουαζιλάνδης (SSN), ένα κίνημα υπέρ της δημοκρατίας.

Το βράδυ της Παρασκευής δεκάδες κορίτσια ταξίδευαν για το βασιλικό ανάκτορο προκειμένου να λάβουν μέρος στην ετήσια αυτή γιορτή για ανύπανδρες και νέες γυναίκες που δεν έχουν παιδιά. Επέβαιναν στο πίσω μέρος ενός ανοικτού φορτηγού το οποίο προσέκρουσε σε ακινητοποιημένο όχημα στη λεωφόρο που ενώνει τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας Μπαμπάν και Μαντζίνι.

"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι 65 κορίτσια σκοτώθηκαν στο τροχαίο αυτό. Θέλουμε να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειές τους", ανακοίνωσε σήμερα το SSN. Η πρώτη ανακοίνωση της οργάνωσης, χθες, έκανε λόγο για "38 νέες κοπέλες νεκρές και δεκάδες βαριά τραυματισμένες", οι οποίες στη συνέχεια υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Στο περιθώριο εγκαινίων εμπορικής έκθεσης στο Μαντζίνι, ο βασιλιάς Μσουάτι Γ' έκανε λόγο για "τραγωδία για τη χώρα". "Θέλω να διαβεβαιώσω τις οικογένειες των θυμάτων ότι η χώρα θα τις στηρίξει μέχρι τέλους. Κι αν για τις τραυματίες χρειάζονται νέες θεραπείες, θα τις μεταφέρουμε σε άλλα νοσοκομεία ώστε να μην υπάρξουν άλλοι θάνατοι", δήλωσε.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χουλεκάνι Μάμπα περιορίστηκε να επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν "θάνατοι", χωρίς να ανακοινώσει τον απολογισμό των θυμάτων. "Όι νέες κοπέλες εκείνη την ώρα εκπλήρωναν το βασιλικό τους καθήκον. Υπάρχουν πρωτόκολλα που ακολουθούνται πριν δώσουμε στη δημοσιότητα τις πληροφορίες αυτές".

Η είδηση του πολύνεκρου τροχαίου δεν μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση και δημοσιογράφοι εμποδίστηκαν να πάρουν φωτογραφίες από το σημείο του φοβερού τροχαίου, σύμφωνα με τοπικό δημοσιογράφο.

Ο Χορός των Καλαμιών, η πιο δημοφιλής λαογραφική εκδήλωση, διαρκεί οκτώ ημέρες και προσελκύει ετησίως έως και 40.000 νέες κοπέλες που παρελάσουν στολισμένες με φούντες στα εθνικά χρώματα αφήνοντας να διακρίνεται το γυμνό στήθος τους.

Ο πολυγαμικός βασιλιάς της Σουαζιλάνδης Μσουάτι Γ' διατηρεί το δικαίωμα με την ευκαιρία της γιορτής να επιλέξει μια από τις νέες αυτές. Η Σιντισούα Ντλαμίνι, η 14η και τελευταία μέχρι σήμερα σύζυγός του, είχε επιλεγεί στο Χορό των Καλαμιών το 2013.

Σε ανακοίνωσή του, το SSN καλεί τη βασιλική οικογένεια να "αναλάβει τις ευθύνες της βοηθώντας τις οικογένειες των θυμάτων να θάψουν τα παιδιά τους" και "να ακυρώσει το φετινό Χορό των Καλαμιών" που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Δευτέρα.

Ο Μσουάτι Γ΄στέφθηκε βασιλιάς μετά το θάνατο του πατέρα του το 1982. Κυβερνά ως απόλυτος μονάρχης από το 1986 με τη στήριξη ενός φιλοβασιλικού κοινοβουλίου σε μια χώρα όπου ο πολυκομματισμός παραμένει απαγορευμένος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.