Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Φάε, βόδι: Οι κοπέλες πίσω από το πιάτο που έγινε viral

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με ιδιαίτερο χιούμορ, με αρκετό κυνισμό αλλά και με προτρεπτική διάθεση οι Think Pig γράφουν συνθήματα σε πιάτα, κούπες, σουπλά, φωτιστικά και κουτάκια όχι μόνο για να μας βοηθήσουν να έχουμε μοναδικά κομμάτια στο σπίτι μας αλλά και γιατί θέλουν να ασκήσουν τη δική τους κριτική σε όλα αυτά τα κλισέ τσιτάτα που «υπόσχονται» να μας κάνουν τη ζωή καλύτερη. Είστε έτοιμοι να γνωρίσετε τις κοπέλες αλλά και τη φιλοσοφία πίσω από το «Φάε Βόδι» που τόσο αγαπήσατε;

Αρκετά πορευτήκαμε στη ζωή μας με όλες εκείνες τις γλυκανάλατες ατάκες αλά Πάουλο Κοέλιο που μας παρουσιάζουν τη φαινομενικά αισιόδοξη πλευρά της ζωής και «δηλητηριάζουν» μυαλό και ψυχή με θετικά τσιτάτα για τη ζωή και το θάνατο, τη δημιουργία και την επόμενη ημέρα. Ήρθε η ώρα να εξωτερικεύσουμε επιτέλους όσα νιώθουμε, να ανοίξουμε την πόρτα μας στο χιούμορ ή στον κυνισμό και να υποδεχτούμε την Αθηνά Αλεξιάδου και τη Μαριλένα Βαϊνανίδη, δύο εξαιρετικά δημιουργικές κοπέλες που εν μέσω κρίσης, ενώθηκαν, διατήρησαν την έμπνευσή τους και σαν παιδιά ρίχτηκαν στο παιχνίδι αλλά και τη δημιουργία. 





Μία κοινοποίηση που εμφανίστηκε απρόβλεπτα και σαν όαση, στο υπερφορτωμένο Facebook Timeline μου, με ένα πιάτο που συνοδευόταν από τις λέξεις «Φάε Βόδι», ήταν μόνο η αρχή για να ξεναγηθώ σε έναν κόσμο όπου είδα τις σκέψεις μου να παίρνουν σάρκα και οστά και τις βαθύτερες επιθυμίες μου να καταγράφονται με τρόπο μοναδικό και πρωτότυπο. Η μία φωτογραφία με οδηγούσε στην άλλη, το κάθε σλόγκαν ήταν καλύτερο από το άλλο ενώ η επιθυμία μου να γνωρίσω τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από αυτές τις δημιουργίες ολοένα και φούντωνε. Η επικοινωνία μου λοιπόν με την Αθηνά και τη Μαριλένα ήταν απλά θέμα χρόνου.


 

Η Μαριλένα Βαϊνανίδη μας έχει ήδη συστηθεί κατά το παρελθόν όταν μέσα από το φωτογραφικό της πρότζεκτ, το Spitishoot, τρυπώσαμε σε ενδιαφέροντα αθηναϊκά σπίτια και ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν εκεί έξω ενδιαφέροντες άνθρωποι, επώνυμοι και ανώνυμοι, με πολλή έμπνευση και καλπάζουσα φαντασία. Φωτογράφος λοιπόν στο επάγγελμα, καλλιτεχνικής φύσης άνθρωπος, η Μαριλένα συνάντησε την Αθηνά Αλεξιάδου, στο πλαίσιο μίας φωτογράφισης για το Spitishoot και ξεκίνησαν από κοινού ένα νέο δημιουργικό ταξίδι.

Θυμηθείτε τι μας είπε η Μαριλένα για το Spitishoot εδώ.

 
Ποια είναι η Αθηνά Αλεξιάδου;



  

Η ίδια θα προσπαθήσει να περιγράψει τον εαυτό της ως εξής: «Το πτυχίο μου γράφει «ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΡΙΑ» εγώ ωστόσο ισχυρίζομαι με πείσμα πως δεν είμαι! Είχα πάντα μια τάση να «ενοχλώ» ό,τι αντικείμενο κυκλοφορούσε γύρω μου και τελικά κατέληξα να στήσω το εργαστήριο μου, το My_place! Αυτό που γίνεται εκεί είναι ότι ανακατασκευάζω παλιά έπιπλα που μαζεύω από τους δρόμους με τους φίλους μου, τους οποίους κατά καιρούς έχω ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα! Επίσης φτιάχνω φωτιστικά από φτηνά (και ανακυκλώσιμα) υλικά σαν το χαρτί και όλα αυτά γιατί πιστεύω πως είναι πολύ ωραίο να δίνεις δεύτερες ευκαιρίες και να μην πετάς τα αντικείμενα που έχουν σταθεί δίπλα σου μέσα στο χρόνο και κουβαλούν κι αυτά μια ιστορία!»

Τι ακριβώς είναι βρε κορίτσια το Think Pig;  





Στο Think Pig βάζουμε μαύρα γράμματα και σκίτσα σε λευκό φόντο (αυτό το γνωστό-του ψυχιατρείου) όλες τις τρελές σκέψεις που μπορεί να περνάνε από το μυαλό ενός –όχι και πολύ στα καλά του- ανθρώπου! Ζωγραφίζουμε κάδρα για τους τοίχους, κούπες, σουπλά, κουτάκια, πλακάκια που τα κάνουμε σουβέρ, φωτιστικά για τον τοίχο, και έπεται και συνέχεια με καινούριες ιδέες! Επίσης αναλαμβάνουμε «ΤΕΛΕΤΕΣ», όπως μας αρέσει να λέμε και να αστειευόμαστε, τουτέστιν γάμους, βαφτίσεις και παιδικά πάρτι και το διακοσμητικό τους κομμάτι αλλά και τη φωτογράφηση. 


Και πώς προέκυψε αυτή η Think Pig ιδέα;

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 3-4 μήνες όταν κάναμε φωτογράφηση για το spitishoot. Δεν γνωριζόμαστε πριν από αυτό! Η μία έφτιαχνε για «εσωτερική κατανάλωση» καδρακια με καθημερινές φράσεις όπως πχ βρισίδια, η άλλη έφτιαχνε επίσης κάδρα (χωρίς βρισίδια) και μέσα σε μια βδομάδα και χωρίς να καταλάβουμε και ακριβώς πως, βρεθήκαμε να φωτογραφίζουμε τα πρώτα δείγματα για το Think Pig


Τι κενό έρχεται να καλύψει το Think Pig; 





Η ιδέα μας προχώρησε γιατί σπάνια βρίσκαμε πράγματα για το σπίτι μας όπως τα θέλαμε κι έτσι σκεφτήκαμε να τα φτιάξουμε εμείς. Έχουμε και οι δυο λίγο ιδιότροπη αισθητική κι επίσης θεωρούμε ότι λείπει το χιούμορ σχεδόν από τα πάντα γύρω μας. Βλέπεις ας πούμε ένα κάδρο που λέει με μαύρα γράμματα "everything happens for a reason" και το βάζεις στο σπίτι σου. Γιατί σου αρέσει η εικόνα και νομίζεις ότι πήρες και μια μεγάλη σοφία. 


Από τη μεγάλη σοφία πώς φτάνουμε στο «αι στο διάολο»;

Την ίδια εικόνα λοιπόν θα είχε κι αν έγραφε με τα ίδια γράμματα "αι στο διάολο". Απλώς το «αι στο διάολο» το φοβόμαστε γιατί δεν είναι τέχνη, ενώ έχουμε μάθει μια κλισέ γλυκανάλατη φράση να τη θεωρούμε κάτι σπουδαίο. Ε, αυτή ακριβώς η ανάγκη αποδόμησης όλης αυτής της ψευτοχαράς και της σοφίας του μπακάλικου ήταν η κινητήριος δύναμη για μας μέσω του Think Pig. 


Είναι το «αι σιχτίρ» η απάντηση στη δύσκολη καθημερινότητα; 






Είναι πιο απελευθερωτικό να μοιράζεσαι με τους άλλους ένα "αι σιχτίρ" για όσα συμβαίνουν στη μέρα σου, παρά να λες «χαμογέλα τι ωραία που είναι η ζωή». Γιατί δεν είναι πάντα ωραία η ζωή. Γι' αυτό και υπάρχει το χιούμορ, για να μπορούμε να τα βγάζουμε πέρα. Η ωμή ειλικρίνεια και η πλάκα δημιουργούν οικειότητα και κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν λιγότερο μόνοι. Θέλουμε η κούπα που θα πάρεις από μας να σου πει την αλήθεια, αυτή που θα σου πει ο πιο αληθινός σου φίλος. 


Γιατί Think Pig;

Τυχαία και χωρίς πολλή σκέψη προέκυψε το όνομα. Αγαπάμε πολύ τα γουρούνια, αγαπάμε και το ροζ πάνθηρα, κάπως, κάπου είδαμε ή σκεφτήκαμε αυτή τη φράση και την κρατήσαμε. 


Και τι υλικά χρησιμοποιείτε για τις δημιουργίες σας;




Καμβάδες, πορσελάνες, χαρτόνια, μπογιές και μαρκαδόρους, και στο μέλλον ετοιμαζόμαστε να «ταλαιπωρήσουμε» ξύλα, υφάσματα και πολλά άλλα! 


Αν έχω σκεφτεί ένα σλόγκαν και θέλω να το δω γραμμένο σε πιάτο θα μου το φτιάξετε;

Εννοείται! Όποιος θέλει μας το ζητάει και προσαρμόζουμε τις ιδέες μας στην κάθε τρελή ιδέα που μπορεί να του έρθει. Έτσι έχει στο σπίτι του κάτι μοναδικό, φτιαγμένο μόνο για εκείνον! 


Πού να έρθω;

Για την ώρα υπάρχουμε στο facebook και στο pinterest από ιντερνετικής πλευράς και στο εργαστήριο στην Ηλιούπολη, την υπόγα μας, που στεγάζεται σε ενα 80s εμπορικό κέντρο όπου ένα γουρούνι με τις πατούσες οδηγεί τους επισκέπτες στην πόρτα μας(όποιος έρθει θα καταλάβει)! 


Θα πρέπει να σας δώσω και όλο μου τον μισθό;




Προσπαθούμε πολύ οι τιμές μας να είναι χαμηλές γιατί πιστεύουμε ότι είναι πολύ ωραίο να βρίσκεις πράγματα να σου φτιάχνουν το κέφι και να μπορείς να τα αγοράσεις χωρίς πολλή σκέψη! Οι κούπες και τα πιάτα μας κοστίζουν από 9 ευρώ. Έτσι αν κάποιος δυσκολεύεται να πάρει πχ ολόκληρο σερβίτσιο, να μπορεί αν του αρέσει πολύ να πάρει έστω κι ένα κομμάτι. 


Τι επιφυλάσσει το μέλλον για το Think Pig;


Αυτό που θέλουμε είναι το Think pig να συνεχίσει με το ίδιο κέφι για να μπορούμε να φτιάχνουμε τη διάθεση του κόσμου και ταυτόχρονα να κρατάμε την απλότητα και την αισθητική που μας αρέσει να έχουμε στα πράγματα μας. Και φυσικά να υπάρχει φαντασία αλλά και έσοδα για να φτιάχνουμε καινούριες ιδέες. Οπότε ελπίζουμε να μην καταστραφεί η χώρα, ο πλανήτης και το σύμπαν και να έχουμε χρόνο γιατί εννοείται πως έχουμε πααααααρα πολλές ιδέες ακόμα που δεν μας αφήνουν να ησυχάσουμε μέχρι να τις κάνουμε πραγματικότητα!

Η Αθηνά και η Μαριλένα, η Μαριλένα και η Αθήνα φτιάχνουν τον δικό τους κόσμο που αποτελείται από την πολύ προσωπική τους αισθητική, τροφοδοτείται από το χιούμορ ενώ η αλήθεια κατέχει κυρίαρχη θέση. Ένα λαμπρό παράδειγμα δημιουργικότητας και ενεργητικότητας και μάλιστα σε μία εποχή που η φαντασία και η δημιουργία έχουν θαφτεί από τις υποχρεώσεις και τα άγχη. Επισκεφτείτε τις κοπέλες, διαλέξτε το σύνθημα που θέλετε να κοσμεί το σπίτι σας ή τα σπίτια των φίλων σας και αν έχει και άλλα ιδιαίτερα κομμάτια στον προσωπικό σας χώρο ζητήστε από τη Μαριλένα να σας φωτογραφίσει.

Think Pig σας ευχαριστούμε που ομορφαίνετε τη ζωή μας με αυτόν τον τρόπο!


Πηγή: http://www.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.