Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Βρήκε στα δίχτυα του ξιφία 4 μέτρων και 360 κιλών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν πίστευε στα μάτια του ο ψαράς από τον Αστακό.

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας ψαράς από τον Αστακό, ο οποίος βρήκε στα δίχτυα του ένα ξιφία 4 μέτρων και 360 κιλών!

«Καθώς έφτασα στη μέση κατά τη διάρκεια του μαζέματος του αθερινόδιχτου που είχα ρίξει , ένιωσα ξαφνικά ένα τράνταγμα δυνατό και το δίχτυ έγινε ασήκωτο. Έσκυψα να δω τι είχε γίνει και τότε άρχισε να με ταρακουνά κάτι δυνατό», περιγράφει ο ψαράς Στέφανος Λυσαρής.

«Ξαναπροσπάθησα δεύτερη φορά αυτή την φορά σιγά-σιγά και τότε είδα κάτι απίστευτο. Ένα ξιφία περίπου 4 μέτρων να έχει πιαστεί για καλά στο αθερινόδιχτο και να προσπαθεί να ξεφύγει. Αποβάλλοντας γρήγορα την αρχική έκπληξη άρχισα να ενεργώ διαφορετικά. Το έφερα σιγά-σιγά στο σκάφος μου και το έδεσα για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα φύγει», εξηγεί.

Ο τυχερός ψαράς περιέγραψε το συμβάν, μιλώντας σε φωτογράφο του φωτογραφικού πρακτορείου Eurokinissi, ο οποίος φωτογράφησε το μεγάλο ξιφία.

Σύμφωνα με ψαράδες, πρώτη φορά ψαράδες έχει αλιευτεί τόσο μεγάλο κήτος είτε ακουσία, είτε εκούσια, στην περιοχή, αλλά και πρώτη φορά εμφανίζεται ξιφίας στα νερά αυτά.

Ο ξιφίας μεταφέρθηκε τελικά σε αποθήκη που διατηρεί ο ψαράς και αφού τεμαχίστηκε, ένα μέρος μοιράστηκε σε φίλους κι ένα άλλο έγινε μεζές στα ουζάδικα του χωρίου.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.