Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Δεν περιλαμβάνεται η ποσόστωση των εκπαιδευτικών με αναπηρία στη νέα εγκύκλιο των αναπληρωτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τίθεται θέμα του αποκλεισμού των εκπαιδευτικών με αναπηρία.

Δεν περιλαμβάνεται στην εγκύκλιο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών η ρύθμιση για την ποσόστωση του 5% στους εκπαιδευτικούς με αναπηρία 67% και άνω. Τα όσα αναφέρονται για τις ειδικές κατηγορίες στη φετινή εγκύκλιο είναι πανομοιότυπα με την εγκύκλιο του 2014-2015.

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία επί του θέματος καθώς στις 24 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον διευθυντή του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας κ. Πιλάλη όπου τέθηκε και το θέμα του αποκλεισμού των εκπαιδευτικών με αναπηρία. Ο κ. Βαρδακαστάνης μας δήλωσε ότι περιμένει ενημέρωση και ότι θα το παλέψουν όσο μπορούν.

Η ΕΣΑμεΑ έχει εκδώσει δελτίο τύπου για τη συνάντηση ενώ σε άλλο δελτίο τύπου προ λόγων ημερών επισημαίνονταν το αντιφατικό της εν λόγω ρύθμισης καθώς η διάταξη περιορίζει μέσω του πρώτου εδαφίου την εφαρμογή της στο σχολικό έτος 2014-2015 ενώ με το τελευταίο εδάφιο αναιρείται ακόμα και η εφαρμογή της το τρέχον σχολικό έτος. Με λίγα λόγια, η πρόσληψη των εκπαιδευτικών με αναπηρία στη Γενική Εκπαίδευση θα ξεκινούσε στο χρόνο ολοκλήρωσης του σχολικού έτους 2014-2015: δηλαδή ακυρωνόταν απολύτως!

Από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσης της εν λόγω ρύθμισης η ΕΣΑμεΑ επισήμανε τόσο στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία όσο και στην νυν το αντιφατικό της εν λόγω ρύθμισης. «Το θέμα τέθηκε και στη συνάντηση της Συνομοσπονδίας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στις 19 Μαρτίου και η εφαρμογή της ρύθμισης για το νέο σχολικό έτος είναι ζήτημα αξιοπιστίας για την πολιτική ηγεσία» είχε δηλώσει ο κ. Βαρδακαστάνης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.