Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

Εφιάλτης φόρων 8 δισ. ευρώ ως το τέλος του έτους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναλυτικά οι φόροι που έρχονται.

Φοροκαταιγίδα περιμένει τους αμέσως επόμενους μήνες, και μέχρι το τέλος του έτους, τα ελληνικά νοικοκυριά, που ήδη στενάζουν υπό το βάρος της κρίσης και των αυξημένων υποχρεώσεων των τελευταίων ετών.

Τον Αύγουστο θα πρέπει να καταβληθεί ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων, η πρώτη και δεύτερη δόση φόρου επιχειρήσεων, το τέλος επιτηδεύματος του 2013 για 150.000 επιχειρήσεις, δόση για τη ρύθμιση οφειλών από 850.000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, αλλά και φόρος πολυτελούς διαβίωσης.

Τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να πληρωθεί φόρος εισοδήματος για όλους αλλά και το τέλος επιτηδεύματος για το 2014 για τις επιχειρήσεις, ενώ τον Οκτώβριο έρχεται αυξημένος φόρος για το αγροτικό πετρέλαιο και ο ΕΝΦΙΑ.

Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα πρέπει να πληρωθούν οι επόμενες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος, αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα:

2,65 δισ. ευρώ ΕΝΦΙΑ

Μέσα στον Αύγουστο θα γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, όπως έγινε και πέρσι και ο λογαριασμός θα έρθει το Σεπτέμβριο και λογικά θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο. Το φόρο θα πρέπει να πληρώσουν 6 εκατ. πολίτες.

3 δισ. ευρώ φόρος εισοδήματος

Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος ξεκίνησε και σε κάθε περίπτωση η τελευταία δόση πρέπει να πληρωθεί το Νοέμβριο.

795 εκατ. ευρώ ΦΠΑ

Οι αυξήσεις λόγω του ΦΠΑ ξεκίνησαν σε όλο το φάσμα της αγοράς και ήδη παρατηρούνται σημαντικές ανατιμήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης.

1 δισ. ευρώ τέλη κυκλοφορίας

Τα τέλη κυκλοφορίας θα πληρωθούν το Δεκέμβριο και όπως κάθε χρόνο το ποσό αγγίζει το 1 δισ. ευρώ.

251 εκατ. ευρώ από την έκτακτη εισφορά

Μέσα στο επόμενο δίμηνο το υπουργείο Οικονομικών θα βρει τρόπο να σείλει την... φουσκωμένη έκτακτη εισφορά για όσους πολίτες δήλωσαν έσοδα πάνω από 30.000 ευρώ.

48 εκατ. ευρώ φόρος πολυτελούς διαβίωσης

Όσοι έχουν αυτοκίνητα πάνω από 1.929 κυβικά θα κληθούν να πληρώσουν με αυξημένους συντελεστές τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.