Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Κατέρρευσε ορυχείο άνθρακα στις Φιλιππίνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στους τρεις ανέρχονται οι νεκροί μέχρι στιγμής, άλλα έξι άτομα αγνοούνται.

Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν και άλλα έξι αγνοούνται μετά από την κατάρρευση ενός επιφανειακού ορυχείου άνθρακα στις κεντρικές Φιλιππίνες, λόγω των καταρρακτωδών εποχιακών βροχών, σύμφωνα με όσα ανέφερε αξιωματούχος της περιοχής.

Η διοικητής της περιοχής Αντίκα, Ροντόρα Καντιάο, δήλωσε στο τοπικό ραδιόφωνο ότι είχε διατάξει τη διακοπή εργασιών της εταιρείας Semirara μέχρι να βρεθούν όλοι οι εργάτες.

Όπως ανέφερε η Καντιάο «τρεις εργάτες βρέθηκαν και διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός τους ενώ βαρέα μηχανήματα χρησιμοποιούνται από τα συνεργεία διάσωσης μέχρι να εντοπιστούν οι θαμμένοι εργάτες».

Το δυστύχημα έγινα γύρω στις 3 το πρωί της Παρασκευής ενώ οι εργάτες έφτιαχναν ένα σύστημα άντλησης νερού συμπλήρωσε η αξιωματούχος διευκρινίζοντας της κατάρρευσης προηγήθηκαν καταρρακτώδεις βροχές για μέρες.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι υπήρχαν μόνο εννιά εργάτες στη περιοχή την ώρα του δυστυχήματος και επιβεβαίωσε ότι θάφτηκαν ζωντανοί από τον όγκο του χώματος που κατέρρευσε. Η εταιρεία είναι θυγατρική της μεγαλύτερης εταιρείας εξόρυξης άνθρακα στη χώρα, της DMCI Holdings Inc.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.