Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Σχολεία Κρήτης και Ιταλίας αδελφοποιήθηκαν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόγραμμα φιλοξενίας και ανταλλαγής μαθητών.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης συναντήθηκε στο δημαρχείο με τις Ιταλίδες εκπαιδευτικούς και αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενίσχυση και η διασφάλιση της συνεχούς, εποικοδομητικής συνεργασίας σχολείων, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Κρήτης με το σχολείο της Γκαταλίνα.

Κοινή παραδοχή των δύο μερών αποτέλεσε το γεγονός ότι υπάρχουν τομείς και στοιχεία που αποτελούν κοινό πεδίο μελέτης των μαθητών των δύο σχολείων σε Ιταλία και Ρέθυμνο. Ο δήμαρχος Ρεθύμνης επισήμανε ότι «καθοριστική συνθήκη για την ομαλή εξέλιξη της αδελφοποίησης είναι η ουσιαστική μελέτη των επιλεχθέντων θεματικών αξόνων, αλλά και η καλή προετοιμασία και των δύο πλευρών πριν από τις συναντήσεις τους» και κάλεσε τους καθηγητές να καθοδηγήσουν τα παιδιά «σε θελκτικά μονοπάτια μελέτης της κοινής ιστορίας των δύο περιοχών».

Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο κ. Μαρινάκης μίλησε με πολύ θέρμη για την υποστήριξη του ιταλικού λαού, του Ιταλού Πρωθυπουργού, αλλά και του Γάλλου Προέδρου στο ελληνικό ζήτημα σε μια περίοδο, όπως είπε «…κατά την οποία η χώρα μας ξαναμετράει τους φίλους της». Και παρατήρησε ότι «ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης της χώρας μας η κρητική φιλοξενία θα παραμείνει το ίδιο ζεστή και υψηλή».

Σχετικά με την αδελφοποίηση των δύο σχολείων, οι δύο πλευρές στη συνάντηση επικαιροποίησαν τη διάθεση τους να υποστηρίξουν το πρόγραμμα φιλοξενίας των Ιταλών και αντίστοιχα των Ρεθύμνιων μαθητών, στο πλαίσιο της ανταλλαγής επισκέψεων μαθητικών αποστολών που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο και οι οποίες μέχρι σήμερα υποστηρίζονταν από τις οικογένειες των μαθητών που συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα της αδελφοποίησης.

Οι Ιταλίδες εκπαιδευτικοί προσκάλεσαν επίσημα τον κ. Μαρινάκη στην πόλη τους και επεσήμαναν πως «αναγνωρίζουν ότι αυτή η θερμή φιλοξενία, που βιώνουν στο Ρέθυμνο και την οποία υιοθετούν και στην Ιταλία ως τρόπο ζωής, την κληρονόμησαν από τους Έλληνες».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.