Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ρωσικό φεστιβάλ… κουνουπιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν είναι μόνο στα Καρπάθια Όρη που έχουν παράδοση στις «αιματηρές» καταστάσεις...

Παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι από εμάς δεν τρέφουμε ιδιαίτερη εκτίμηση για τα κουνούπια, οι κάτοικοι μιας ρωσικής πόλης φαίνεται να μην συμμερίζονται την κοινή λογική εφόσον κάθε χρόνο τα τελευταία τρία χρόνια, όχι μόνο απαξιώνουν τα εντομοαπωθητικά, αλλά διοργανώνουν ένα φεστιβάλ για να τιμήσουν τα έντομα.

Οι κάτοικοι της πόλης Μπερεζνίκ, στα Ουράλια Όρη, αναμένεται να συγκεντρωθούν και φέτος σε μία από τις λίμνες της περιοχής, στις 17 Ιουλίου, τιμώντας τα κουνούπια με έναν τριήμερο εορτασμό.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax και το BBC, τα… κουνούπια καλούνται να επιλέξουν το πιο «νόστιμο κορίτσι» του φεστιβάλ, τίτλο που λαμβάνει η συμμετέχουσα με τα περισσότερα τσιμπήματα από έντομα.

Για την εγκυρότητα δε του αποτελέσματος, οι διοργανωτές του φεστιβάλ φροντίζουν κάθε χρόνο να καλούν ομάδα γιατρών, που εξετάζει τις διαγωνιζόμενες για να αναδειχθεί η νικήτρια.

Ένας ακόμη παράξενος διαγωνισμός είναι το κυνήγι κουνουπιών, με τους διοργανωτές πάντως να απαντούν στους επικριτές τους, εξηγώντας ότι πρόκειται για ένα «αστείο φεστιβάλ».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.