Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Αρκετές οι εκκενώσεις λόγω των πυρκαγιών σε Λακωνία και Αττική

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Εκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση στο χωριό Λάχι Λακωνίας

Μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους.

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στο εκτεταμένο πύρινο μέτωπο στο Φαρακλό Λακωνίας, στη φωτιά που ξέσπασε στο βουνό πάνω από τη Νεάπολη Βοιών.

Η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων και έχουν εκκενωθεί τα χωριά Λάχι και Φαρακλό, καθώς και μια παιδική κατασκήνωση στο Λάχι, με τα παιδιά να βρίσκονται εκτός κινδύνου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οι φλόγες έχουν προκαλέσει και ζημιές σε σπίτια.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν 120 πυροσβέστες, 50 οχήματα, 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας.

--------

Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα 4 ασθενείς θεραπευτηρίου στον Καρέα

Με δυσφορία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο ένας πυροσβέστης.

Τέσσερις ασθενείς που βρίσκονταν σε Μονάδα Χρονίων Παθήσεων της περιοχής του Καρέα, μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, στο νοσοκομείο Σωτηρία, το οποίο με εντολή του υπουργού Υγείας βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Εξάλλου, ένας πυροσβέστης έχει επίσης μεταφερθεί με δυσφορία σε νοσοκομείο της Αττικής.

--------

Στο γηροκομείο Νεάπολης έχουν μεταφερθεί οι ασθενείς του Κέντρου Υγείας της πόλης

Σε ετοιμότητα το νοσοκομείο της πόλης για την εξυπηρέτηση εκτάκτων περιστατικών.

Στο γηροκομείο Νεάπολης έχουν μεταφερθεί το προσωπικό και οι ασθενείς του Κέντρου Υγείας της πόλης, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς.

Παράλληλα, με απόφαση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τα Κέντρα Υγείας Μολάων και Σπάρτης, καθώς και το νοσοκομείο της πόλης, βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να εξυπηρετούν τα έκτακτα περιστατικά. ​

--------

Εκκενώθηκαν τρεις κατασκηνώσεις στη Μαλακάσα

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο υπό το φόβο των πυρκαγιών.

Στην προληπτική εκκένωση τριών κατασκηνώσεων στη Μαλακάσα προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές λόγω της πυρκαγιάς ανάμεσα σε Μαλακάσα και Ωρωπό, στην περιοχή Μήλεσι.

Όλα τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο.

Θα αποφασιστεί το βράδυ για το αν θα επιστρέψουν στην κατασκήνωση.

--------

Εκκενώνεται το μοναστήρι του Καρέα


Εκκενώνεται αυτή την ώρα το μοναστήρι του Καρέα. Οι καλόγριες μεταφέρονται σε ασφαλές μέρος. Την είδηση μετέδωσε ο Real Fm 97,8.


--------

Εκατόν τριάντα παιδιά απομακρύνθηκαν από κατασκηνώσεις στη Μαλακάσα

Οι δύο από τις τρεις κατασκηνώσεις είναι του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Εκατόν τριάντα παιδιά απομακρύνθηκαν από τις κατασκηνώσεις στη Μαλακάσα. Οι δύο, από τις τρεις, κατασκηνώσεις είναι του ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτές, μεταφέρονται αυτή την ώρα στο αμφιθέατρο του υπουργείου, στη Λεωφόρο Μεσογείων 119.

Παράλληλα, η φωτιά στη Μαλακάσα πλησιάζει πλέον στον θρησκευτικό οικισμό, των «Μαρτύρων του Ιεχωβά».

Οι γονείς έχουν ενημερωθεί ότι θα παραλάβουν τα παιδιά τους από το κτίριο του υπουργείου που βρίσκεται στη Λεωφόρο Μεσογείων 119.

--------

Εκκένωση του γηροκομείου στη Νεάπολη της Λακωνίας

Σε ετοιμότητα οι δομές υγείας στο νομό.

Εκκενώθηκε και το Γηροκομείο Νεάπολης και οι φιλοξενούμενοι ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί σε συγγενείς τους. Νωρίτερα το μεσημέρι, είχε εκκενωθεί και το Κέντρο Υγείας Νεάπολης. Το προσωπικό των δύο ιδρυμάτων φιλοξενείται σε ξενοδοχείο της περιοχής, προκειμένου να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε όσους έχουν ανάγκη.

Το υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε ετοιμότητα τα Νοσοκομεία Μολάων και Σπάρτης, λόγω των έκτακτων συνθηκών που προέκυψαν με την εκδήλωση της πυρκαγιάς, ενώ στην περιοχή βρίσκεται ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, προκειμένου να συνδράμει στην εξασφάλιση πλήρους ετοιμότητας των τοπικών δομών.

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται τώρα το ένα μέτωπο της φωτιά στη Νεάπολη Βοιών δήλωσε πριν από λίγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Πρόκειται για το πύρινο μέτωπο που βρίσκεται στην Νεάπολη και στα χωριά γύρω από την Κωμόπολη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το βορειοανατολικό μέτωπο της φωτιάς πίσω από το βουνό και κατευθύνεται προς την Καστανιά όπου καίει δασική έκταση.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, ενώ σε όλη την έκταση από όπου πέρασε η φωτιά οι πυροσβέστες, αλλά και πολίτες που συνδράμουν το έργο τους, επιχειρούν για πλήρη έλεγχο της φωτιάς.

Παράλληλα, συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να αποκαταστήσουν το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης στη Νεάπολη και όλη την ευρύτερη περιοχή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.