Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Μείωση διδάκτρων ζητούν φοιτητές του ΕΑΠ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο ηλεκτρονικό ψήφισμα συγκεντρώθηκαν 1.530 υπογραφές.

Φοιτητές του ΕΑΠ έχουν συγκεντρώσει 1.530 υπογραφές σε ηλεκτρονικό ψήφισμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Λαμβάνοντας υπόψη την αντικειμενικά εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, την τραπεζική αργία, την επιβολή capital control που αναμένεται παρατεταμένη και το γεγονός ότι δεν έχουν όλοι οι φοιτητές εξασφαλισμένα μηνιαία έσοδα ζητούν:

1. Τη μείωση των διδάκτρων για κάθε Θεματική Ενότητα (Θ.Ε.), από 550Ε σε 350Ε

2. Τη δυνατότητα σε όλους τους φοιτητές, ανεξάρτητα από το αν κατέχουν πιστωτική κάρτα, να καταβάλλουν την οικονομική συμμετοχή τους σε ισόποσες δόσεις μέσα στο ακαδημαϊκό έτος 2015-2016

«Θεωρούμε τα παραπάνω μέτρα θα διευκολύνουν τους φοιτητές και δεν θα τους οδηγήσουν σε αναβολή των σπουδών τους. Το ΕΑΠ θα πρέπει να παραμείνει ενεργό και να επιδείξει τον κοινωνικό του ρόλο και χαρακτήρα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε» αναφέρεται στο κείμενο του ηλεκτρονικού ψηφίσματος.

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φοιτητών και Αποφοίτων ΕΑΠ απέστειλε με τη σειρά του επιστολή προς τα όργανα διοίκησης με την οποία καταθέτει μια σειρά προτάσεων αναλογιζόμενος τις ανάγκες των φοιτητών και προκειμένου το ΕΑΠ να μη βρεθεί σε δυσχερή θέση λόγω αναβολής σπουδών από τους φοιτητές. Στην επιστολή, που αναρτήθηκε στην σελίδα του Συλλόγου στο facebook, καταγράφονται οι προτάσεις:

1. Δυνατότητα δήλωσης Θ.Ε χωρίς την δέσμευση καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης άμεσα. Να δοθεί στους φοιτητές η δυνατότητα να καταβάλουν την οικονομική τους ενίσχυση μετά την 1/1/2016 και σε 5 δόσεις άσχετα με το γεγονός εάν διαθέτουν ή όχι πιστωτική κάρτα.

2. Μείωση των διδάκτρων ανά θεματική ενότητα για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 στα 300 ευρώ τόσο για τους προπτυχιακούς φοιτητές όσο και για τους μεταπτυχιακούς.

3. Πλήρης εφαρμογή του συστήματος centra (σύστημα τηλεδιάσκεψης) για όλους δεδομένου ότι οι οικονομικές συνθήκες στην παρούσα φάση ενδεχομένως να μην επιτρέψουν κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος (2015-2016) την παρακολούθηση δια ζώσης των Ο.Σ.Σ. Σημαντική Σημείωση: Οι ΟΣΣ δεν είναι θέμα προς διαπραγμάτευση καθώς θεωρούμε ότι αποτελούν σημαντικό εργαλείο επαφής με τον καθηγητή και τους συμφοιτητές μας. Προτείνουμε αυτό το μέτρο για αυτούς που έρχονται από μακρινές περιοχές, που κυρίως είναι οι νησιωτικές και παρακολουθούν τις ΟΣΣ στην Αθήνα, αλλά και γι’ αυτούς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα μετακίνησης έστω και αν η διανυόμενη απόσταση είναι μικρή.

4. Διασφάλιση των απαιτούμενων καθηγητών από μέρους σας για την διεξαγωγή ΟΣΣ σε όλη την επικράτεια όπως γινόταν έως τώρα.

5. Να μην μειωθούν οι ΟΣΣ σε αριθμό με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης.

Στην επιστολή, με ημερομηνία 6 Ιουλίου, σημειώνεται, ότι τα ανωτέρω μέτρα θα ανακουφίσουν τους φοιτητές και δεν θα τους οδηγούν σε αναβολή των σπουδών τους κάτι το οποίο θα πλήξει και το πανεπιστήμιο. «Το ΕΑΠ πρέπει να παραμείνει ενεργό και να αναδείξει τον κοινωνικό του ρόλο και χαρακτήρα στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε» αναφέρεται στο κείμενο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.