Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Το προκλητικό άρθρο της Welt: Οι Έλληνες δεν είναι... πραγματικοί Έλληνες - Οι Έλληνες της Γερμανίας καταγγέλλουν την Welt

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα επιδίδεται η γερμανική εφημερίδα Die Welt, σε δημοσίευμά της με τίτλο «Οι Έλληνες δεν είναι… πραγματικοί Έλληνες».

Στο άρθρο - μνημείο άγνοιας της ιστορίας και εμπάθειας εναντίον των Ελλήνων, η γερμανική συντηρητική εφημερίδα εξηγεί στους αναγνώστες της ότι και «στο παρελθόν η Ελλάδα κατέστρεψε την ευρωπαϊκή τάξη» καθώς και ότι οι Μεγάλες Δυνάμεις βοήθησαν την Ελλάδα τo 1827 «για τους λάθος λόγους», αφού δεν ήταν αληθινοί Έλληνες.

Κάνοντας ειδική μνεία στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου του 1827, όπου οι Μεγάλες Δυνάμεις συνέτριψαν την οθωμανική αρμάδα, συμβάλλοντας έτσι σε μία καθοριστική νίκη της Ελλάδας κατά του Σουλτάνου, ο αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι τα κίνητρα αυτής της παροχής βοήθειας «ήταν αγνά και ρομαντικά, όχι γεωστρατηγικά όπως τα χαρακτηρίζει σήμερα ορθά η πολιτική επιστήμη».

«Οι τρεις δυνάμεις έπραξαν ενάντια στα πιστεύω τους (σύμφωνα με τα οποία οι λαοί δεν πρέπει να ξεσηκώνονται ενάντια στο νόμιμο ηγεμόνα τους) επηρεασμένες από καθαρό ρομαντισμό, καθώς οι Ευρωπαίοι με την κλασική μόρφωση δεν ήθελαν οι απόγονοι του Ομήρου, του Σωκράτη και του Περικλή να συνεχίσουν να ζουν υπό τον Τουρκικό ζυγό», επισημαίνει ο ανιστόρητος αρθρογράφος και συνεχίζει:

«Η ιδέα ότι οι Έλληνες της σύγχρονης εποχής ήταν απόγονοι του Περικλή και του Σωκράτη και όχι μια φυλή με σλαβικά, βυζαντινά και αλβανικά γονίδια, που δημιουργήθηκε υπό την τουρκική κυριαρχία, ήταν διαδεδομένη μεταξύ των μορφωμένων Ευρωπαίων. Όμως, ούτε οι αρχιτέκτονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπόρεσαν να ξεπεράσουν αυτήν την παρανόηση. Βάσει αυτής της λογικής έφεραν την Ελλάδα στην βάρκα της ΕΕ το 1980, με τις γνωστές συνέπειες που 'θαυμάζουμε' καθημερινά».

Στο εν λόγω δημοσίευμα - ντροπή που αναβιώνει ρατσιστικές θεωρίες των Ναζί, η Welt εξαπολύει επίθεση κατά της χώρας μας, υπονοώντας ότι η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με δεδομένο το πλαίσιο δικαιώματος συμμετοχής στην ΕΕ βάσει DNA, αποκαλώντας τους Έλληνες «μη αληθινούς» σε ό,τι αφορά την καθαρότητα της φυλής. Στη συνέχεια υπογραμμίζει ότι ούτε οι Τούρκοι, οι Σλάβοι και οι Αλβανοί έχουν δικαίωμα να γίνουν μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας για τους ίδιους λόγους της «καθαρότητας της φυλής».

--------------

Με μια επιστολή διαμαρτυρίας αντιδρά η ελληνική κοινότητα της Γερμανίας στο ανθελληνικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Die Welt, όπως προανήγγειλε μέσω του enikos.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων, κ. Κώστας Δημητρίου.

«Δυστυχώς υπάρχουν πολλά τέτοια δημοσιεύματα. Είναι άλλο η κριτική στη χώρα μας και άλλο τα κακόβουλα δημοσιεύματα όπως αυτό στο οποίο πρωτοστατεί η Die Welt», είπε ο κ. Δημητρίου και αποκάλυψε ότι εξαιτίας του κλίματος που καλλιεργείται εις βάρος της χώρας μας οι Γερμανοί έχουν περιορίσει ακόμη και τις επισκέψεις τους στα ελληνικά εστιατόρια.

Ακούστε το ηχητικό:

 


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.