Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Σε κλιμάκωση κινητοποιήσεων προσανατολίζεται η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι.

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προσανατολίζεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), η οποία πραγματοποιεί αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που έχει κηρύξει έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρά στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας από ορισμένους δήμους, ενώ ζητεί προσλήψεις μονίμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Αρχικώς, συνδικαλιστές και υπάλληλοι των δήμων πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος με την προοπτική να συναντηθούν με τον Νίκο Βούτση. Λόγω όμως απουσίας του υπουργού, που συμμετείχρ στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, μετέβησαν στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) στην οδό Ακαδημίας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση για το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναμένεται να επιστρέψει στο υπουργείο Εσωτερικών για να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείο Κώστα Πουλάκη.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Μπαλασόπουλος, σε δηλώσεις του έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, ανέφερε ότι την προσεχή Πέμπτη έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο για να καθοριστεί η περαιτέρω στάση του κλάδου των εργαζομένων στους δήμους. Ο ίδιος προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με κύρια αιτήματα:

-Την άρση των απαγορεύσεων στις προσλήψεις υπαλλήλων στους δήμους αρχικώς στις υπηρεσίες με ανταποδοτικό χαρακτήρα. Ο κ. Μπαλασόπουλος εκτίμησε ότι οι ελλείψεις στον τομέα καθαριότητας κυμαίνονται από 3.000 - 5.000 σε όλους τους δήμους της χώρας.

-Την κατάργηση του άρθρου 61 του Ν. 3979/2011 που δίνει τη δυνατότητα ανάθεσης σε ιδιώτες των υπηρεσιών καθαριότητας στους ΟΤΑ, καθώς και

-Την κατάργηση του άρθρου 49 του πρόσφατου Ν. 4325/2015 που παρατείνει έως το τέλος του έτους τις σχετικές συμβάσεις που έληξαν ή που πρόκειται να λήξουν το επόμενο χρονικό διάστημα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.