Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Το «χαζοκούτι»…

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όταν ο φωτογραφικός φακός απαθανατίζει την επίδραση της μικρής οθόνης στα παιδιά.

Στην νέα σειρά φωτογραφιών που φέρει το όνομα το χαζουκούτι («Idiot Box»), η αυστραλή φωτογράφος Donna Stevens απαθανατίζει την υπνωτισμένη έκφραση παιδιών όταν αυτά βρίσκονται μπροστά στην μικρή οθόνη. Σκοπός είναι να καταγράψει με μια χιουμοριστική διάθεση τον αντίκτυπο της κινούμενης εικόνας στην καθημερινότητα και την συγκέντρωση των μικρών φίλων, επίδραση την οποία ουκ ολίγες έρευνες έχουν χαρακτηρίσει αρνητική.



Σύμφωνα με πρόσφατη αυστραλιανή έρευνα από όλες τις οθόνες που έχουν κατακλύσει την καθημερινότητά μας (tablet, υπολογιστής, τηλεόραση) η προτίμησή των παιδιών παραμένει σταθερή επιλέγοντας την τηλεόραση.



Συνήθως ως ορόσημο θεωρείται η σύσταση από το 2001 της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής ότι τα παιδιά κάτω των δύο ετών δεν πρέπει να εκτίθενται καθόλου σε οθόνες, ενώ αυτά άνω των δύο ετών να μην ξεπερνούν τις δύο ώρες.



Σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες, η παρατεταμένη χρήση οθονών σχετίζεται με διάφορα σωματικά και ψυχικά προβλήματα, όπως με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους στους εφήβους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.