Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Εμφανιζόταν ως ο… νεκρός αδερφός του και έπαιρνε τη σύνταξή του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χειροπέδες σε 72χρονο και την 43χρονη κόρη του από την Οικονομική Αστυνομία.

Για οκτώ ολόκληρα χρόνια εμφανιζόταν ως ο… νεκρός αδερφός του και έπαιρνε τη σύνταξή του! Η τακτική αυτή, ωστόσο, έγινε αντιληπτή από την Οικονομική Αστυνομία και πλέον τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη!

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 70χρονού Έλληνα και της 43χρονης κόρης του, για τα – κατά περίπτωση - αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση καθώς και της απλής συνέργειας σε απάτη.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, ο 70χρονος από το 2007 έως και σήμερα, δεν δήλωσε το θάνατο του αδερφού του, λαμβάνοντας παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων τη σύνταξή του.

Προκειμένου οι ένοικοι της πολυκατοικίας, όπου διέμενε ο θανών, να μην αντιληφθούν ότι η σύνταξη δεν έχει διακοπεί, ο 70χρονος κάνοντας χρήση της αστυνομικής ταυτότητας του αδερφού του, παρουσιάσθηκε στο Ι.Κ.Α και έκανε αίτηση αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας, δηλώνοντας την κατοικία του, ως διεύθυνση αποστολής της σχετικής αλληλογραφίας.

Επιπλέον, από το 2007 έως και τον περασμένο Μάιο, μετέβαινε επανειλημμένα σε Υπηρεσίες του Ι.Κ.Α και κατέθετε πλαστά έγγραφα.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε κάρτα αναλήψεων Τράπεζας, στο όνομα του θανόντα, την οποία χρησιμοποιούσε ο ίδιος και η 42χρονη κόρη του, προκειμένου να κάνουν ανάληψη της σύνταξης από μηχανήματα Α.Τ.Μ.

Το χρηματικό ποσό, που ζημίωσε το Ι.Κ.Α., από το 2007 έως και σήμερα υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ενημερώθηκε το Ι.Κ.Α. για τη διακοπή της σύνταξης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.