Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Μόνο ένας στους 20 ανθρώπους παγκοσμίως είναι υγιής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το 95% του πληθυσμού της γης έχει προβλήματα υγείας κι ας ζει περισσότερο.

Δυσάρεστα αποκαλυπτικά αποδεικνύονται τα ποσοστά για την παγκόσμια υγεία, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «The Lancet» η οποία αποκάλυψε πως μόνο το 4,3% του πληθυσμού της γης δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας ή για να το πούμε πιο απλά μόνο ένας στους 20 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο είναι απόλυτα υγιής.

Σύμφωνα με τη διεθνή έρευνα του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον πολύ μεγάλα παρουσιάζονται τα ποσοστά των ανθρώπων που πάσχουν από μυοσκελετικά προβλήματα, ψυχικές ή χρόνιες παθήσεις.

Η «Μελέτη για το Παγκόσμιο Βάρος των Ασθενειών 2013», έγινε με στοιχεία από 301 οξείες και χρόνιες παθήσεις σε 188 χώρες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα κατά 10 μονάδες αυξήθηκε το ποσοστό χαμένων ετών υγιούς ζωής, λόγω κάποιας ασθένειας. Συγκεκριμένα το 1990 ήταν 21% και το 2013 έφτασε στο 31%. Μεταξύ της εν λόγω περιόδου μάλιστα παρατηρήθηκε και μεταβολή στις κύριες αιτίες μείωσης της καλής υγείας.

Την πρώτη θέση καταλαμβάνουν τα μυοσκελετικά προβλήματα μαζί με τις ψυχικές διαταραχές και τις καταχρήσεις ουσιών ενώ μερικά από τα υπόλοιπα προβλήματα που καταγράφηκαν ήταν πόνοι στη μέση και στον αυχένα, αρθριτικά, κατάθλιψη, αναιμία λόγω σιδηροπενίας αλλά και απώλεια ακοής λόγω γήρατος .

Επιπροσθέτως αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός ανθρώπων με σοβαρές παθήσεις κατά 52%. Το 2013 περί τα 2,4 δισ. ανθρώπων καταγράφηκαν με χαλασμένα δόντια, 1,6 δισ. με πονοκεφάλους, 1,2 δισ. με αναιμία, 1,23 δισ. με κώφωση, 1,12 δισ. με έρπητα στα γεννητικά όργανα και 850 εκατ. με ημικρανίες. Αύξηση παρατηρήθηκε εξίσου στο Αλτσχάιμερ κατά 92%, στην οστεοαρθρίτιδα κατά 75%, στο διαβήτη κατά 43% και στους θανάτους από διαβήτη κατά 9%.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι το 2013, περίπου το 1/3 των παιδιών ηλικίας έως 4 ετών σε ποσοστό 36%, στις ανεπτυγμένες χώρες δεν είχαν κανένα πρόβλημα υγείας, αντίθετα με τους ηλικιωμένους άνω των 80 ετών, όπου το ποσοστό των απολύτως υγιών έφτανε μόλις 0,03%, δηλαδή μόνο 3 ηλικιωμένοι στους 10.000 ήταν υγιείς.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί οι άνθρωποι να ζουν περισσότερα χρόνια, όμως δυστυχώς δεν τα ζουν με υγεία ενώ εξέφρασαν και φόβους πως καθώς ο πληθυσμός της γης γερνάει, ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με προβλήματα υγείας αναμένεται να αυξηθεί και μάλιστα με πολύ γρήγορους ρυθμούς μέσα τα επόμενα χρόνια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.