Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Επτάχρονη καταφέρνει για πρώτη φορά να περπατήσει χωρίς βοήθεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιτέλους ελευθερία για τη μικρή αγωνίστρια - Δείτε φωτογραφίες.

Τα πρώτα βήματα κάθε παιδιού είναι μια στιγμή ορόσημο στη ζωή του. Για την 7χρονη Ella Chadwick από τη Βρετανία, τα πρώτα βήματα έγιναν πολύ αργότερα από τα άλλα παιδιά και για να τα καταφέρει προηγήθηκαν πολλές χειρουργικές επεμβάσεις. Ήταν όμως τα πρώτα βήματα προς την καινούρια της ζωή.

Το κοριτσάκι γεννήθηκε με μια σπάνια ασθένεια που είχε ως αποτέλεσμα να μπορεί να μετακινείται μόνο χρησιμοποιώντας ένα ειδικό πλαίσιο- κάτι σαν «Π». Πλέον όμως μπορεί να στέκεται και να περπατά χωρίς καμία βοήθεια- και το απολαμβάνει όπως πρέπει!

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω πόσο περήφανη είμαι να βλέπω το κοριτσάκι μου να κάνει τα πρώτα του βήματα σε ηλικία επτά ετών και εννέα μηνών», δήλωσε η μητέρα της Karen Hughes.

Η Ella έχει ήδη υποβληθεί σε περίπου 40 επεμβάσεις, σε μία από τις οποίες αφαίρεσε τα νεφρά της. Το 2010 ο πατέρας της της δώρισε το νεφρό του αλλά το μικροσκοπικό σώμα της το απέρριψε. Οι γιατροί εκτίμησαν πως δεν θα μπορέσει να υποβληθεί σε άλλη μεταμόσχευση και πως θα ζούσε εξαρτώμενη από την αιμοκάθαρση.

Στη συνέχεια όμως οι εξετάσεις έδειξαν πως μια 60χρονη νοσοκόμα θα μπορούσε να γίνει δότρια. Μετά τη μεταμόσχευση τον περασμένο Μάιο η Ella άρχισε να δυναμώνει και το τελευταίο επίτευγμά της ήταν τα χωρίς βοήθεια βήματά της.

Καθώς δεν χρειάζεται πια αιμοκάθαρση μπορεί να πηγαίνει καθημερινά στο σχολείο της και πρόσφατα άρχισε και μαθήματα θεάτρου.

Η ιστορία της ενέπνευσε πολλούς φίλους και υποστηρικτές της, οι οποίοι συγκέντρωσαν χιλιάδες λίρες στο Royal Manchester Children’s Hospital στο όνομά της.

Δείτε τις φωτογραφίες

 


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.