Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

ΕΔΕ στο νοσοκομείο Κατερίνης για τη βράβευση Χρυσαυγιτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διέταξε ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης, Αστέριος Φαρμάκης, για τη βράβευση μεταξύ διαφόρων εθελοντών και συλλόγων αιμοδοτών και της Χρυσής Αυγής. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Κατερίνης από το Τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Φαρμάκης, μεταξύ των συλλόγων και των μεμονωμένων εθελοντών που βραβεύτηκαν ήταν και η οργάνωση Πράσινη Πτέρυγα, που εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε ότι πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή. Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν το γνώριζε, αυτό το γνώριζαν όμως οι διοργανωτές της βράβευσης δηλαδή οι υπεύθυνοι του Τμήματος Αιμοδοσίας, εξήγησε ο κ. Φαρμάκης. Τα μέλη της Πράσινης Πτέρυγας που βραβεύτηκαν έβγαλαν φωτογραφίες τις οποίες ανάρτησαν στο διαδίκτυο γράφοντας ότι το νοσοκομείο της Κατερίνης βράβευσε την Χρυσή Αυγή και έτσι αποκαλύφθηκε το θέμα, πρόσθεσε ο κ. Φαρμάκης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν βουλευτές του Νομού, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, εκπρόσωποι στελέχη Βουλευτικών Γραφείων, πολλά διευθυντικά στελέχη του Νοσοκομείου και πλήθος εργαζομένων και εθελοντικών ομάδων.

“Δυστυχώς τα δημοκρατικά και πανανθρώπινα αντανακλαστικά του Τμήματος Αιμοδοσίας δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε απέναντι σ’ αυτό το φασιστικό/ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Αυτή είναι εγκληματική οργάνωση. Είμαστε απολύτως αλληλέγγυοι με τις ανακοινώσεις των φορέων του Ν. Πιερίας", επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ Φαρμάκης ο οποίος προχώρησε στη λήψη πειθαρχικών μέτρων.

Συγκεκριμένα ο διοικητής του νοσοκομείου ανακάλεσε τον έπαινο προς την «Πράσινη Πτέρυγα-Χρυσή Αυγή», κάλεσε σε απολογία τους υπεύθυνους της διοργάνωσης του Τμήματος Αιμοδοσίας, διέταξε ΕΔΕ για όλους τους υπεύθυνους του «επαίνου» και τη λήψη πειθαρχικών μέτρων ανάλογα με το πόρισμα της ΕΔΕ, απαγόρευση εθελοντικής αιμοδοσίας εν ονόματι φορέων όπως τα τμήματα της Χρυσής Αυγής, που φέρουν φασιστικά/ναζιστικά ή άλλα περίεργα ιδεολογικά περιτυλίγματα και ζήτησε όποιος προσέρχεται στο νοσοκομείο να δώσει εθελοντικά αίμα, να το προσφέρει ως φυσικό πρόσωπο με στοιχεία αστυνομικής ταυτότητας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.