Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Γένους θηλυκού η ανεργία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το 60% του πληθυσμού εκτός εργασίας είναι γυναίκες, με περισσότερες από τις μισές να είναι μακροχρόνια άνεργες.

Από το σύνολο των ανέργων, πάνω από το 40% ανήκει στην πλέον παραγωγική ηλικία των 30-44 ετών.

Γυναίκα, 30-44 ετών, απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι το κυρίαρχο προφίλ της ανεργίας σήμερα στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ για τον περασμένο Απρίλιο.

Οι εγγεγραμμένοι στον Οργανισμό φτάνουν συνολικά τους 988.582, περίπου στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με τον περσινό Απρίλιο (993.118) και ελαφρώς μειωμένοι σε σχέση με τον φετινό Μάρτιο (1.057.350), αποκλιμάκωση που μπορεί να αποδοθεί κυρίως στην αύξηση των εποχικών επαγγελμάτων λόγω τουριστικής σεζόν.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται πως η ανεργία είναι γένους θηλυκού, καθώς οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 60% του πληθυσμού που βρίσκεται εκτός εργασίας. Κι όχι μόνο αυτό. Oπως δείχνουν τα στοιχεία, πλήττονται δυσανάλογα από την ανεργία, αφού οι περισσότερες από τις μισές είναι μακροχρόνια άνεργες, βρίσκονται δηλαδή εκτός της αγοράς εργασίας για χρονικό διάστημα που υπερβαίνει τους 12 μήνες.

(Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για μεγαλύτερη ανάλυση)



Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως γενικά ο πληθυσμός των μακροχρόνια ανέργων δείχνει να παγιώνεται σε υψηλούς αριθμούς, καθώς οι άνεργοι που βρίσκονται αποκλεισμένοι από τη δουλειά για περισσότερο από έναν χρόνο είναι σε σταθερή βάση πιο πολλοί από όσους μετρούν κάποιους μήνες στην ανεργία.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.