Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Εργαζόμενοι στην υγεία ζητούν απόσυρση ρυθμίσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝΜ, μειώνονται οι αποζημιώσεις εκτός έδρας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ζητά την απόσυρση των ρυθμίσεων που «ουσιαστικά καθιστούν αδύνατη τη χορήγηση αποζημίωσης εκτός έδρας στους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και Πρόνοια».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο σχέδιο νόμου «Δαπάνες μετακινουμένων εντός και εκτός επικράτειας», που έθεσε σε διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών, περικόπτεται η «πενιχρή», όπως αναφέρει, αποζημίωση των 15 ευρώ (μεικτά) για μετακίνηση από 30 χλμ. από την έδρα του μετακινούμενου υπαλλήλου έως 120 χλμ., τα 45 ευρώ (μεικτά) για μετακίνηση 120 - 160 χλμ., για μετακινήσεις από την ηπειρωτική χώρα σε νησί και αντίστροφα ή από νησί σε άλλο νησί.

Όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της, το σχέδιο νόμου ορίζει 20 ευρώ ημερήσια αποζημίωση όταν η απόσταση προορισμού είναι άνω των 160 χλμ. ή 20 ναυτικά μίλια για μετακινήσεις από την ηπειρωτική χώρα σε νησί και αντίστροφα ή από νησί σε νησί, όπου η αποζημίωση προσαυξάνεται σε 40 ευρώ όταν μεσολαβεί διανυκτέρευση.

Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «πλήττει» κυρίως τα πληρώματα ασθενοφόρων – διασώστες του ΕΚΑΒ και των Κέντρων Υγείας, που εκτελούν διακομιδές εκτάκτων περιστατικών, εργαζόμενους των Νοσοκομείων (τμήμα αιμοδοσίας κ.α.) και των Προνοιακών Μονάδων.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να βγάλει από «τη μύγα ξύγκι». Θέτει σε κίνδυνο ζωές ασθενών για 10 ευρώ» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας ότι με τις εν λόγω ρυθμίσεις «πριμοδοτεί τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης που μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις με διανυκτερεύσεις, αυξάνοντας τις σχετικές αποζημιώσεις (άνω των 160 χλμ.)».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.