Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Έγινε ήδη η ενεργοποίηση του λογαριασμού σου. Καλώς όρισες και καλή διαμονή.

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι δείχνουν τα πρώτα βαθμολογικά ίχνη από περίπου 12.000 γραπτά.

Μείωση των αριστούχων κατά 25 έως 30% στις πανελλαδικές εξετάσεις φέτος, σε σχέση με πέρυσι δείχνουν τα πρώτα βαθμολογικά ίχνη από περίπου 12 χιλιάδες γραπτά, όπως σημειώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπαιδευτικός αναλυτής Χρήστος Κάτσικας, ο οποίος προβλέπει πτώση των βάσεων στις μεσαίες και υψηλόβαθμες σχολές.

«Η πτώση των βάσεων αφορά στο δεύτερο, το τρίτο και το τέταρτο επιστημονικό πεδίο, δηλαδή, εκεί όπου βρίσκονται οι φυσικομαθηματικές, πολυτεχνικές, ιατρικές, φαρμακευτικές και οδοντιατρικές σχολές», αναφέρει ο κ. Κάτσικας και σημειώνει ότι η πτώση αυτή θα αφορά «στα πανεπιστήμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης καθώς και της περιφέρειας». Ωστόσο, στα περιφερειακά πανεπιστήμια, «η πτώση θα είναι μεγαλύτερη και θα ξεκινά τουλάχιστον από τα 500 μόρια».

«Η πτώση θα είναι μικρότερη στα υψηλόβαθμα τμήματα του πρώτου επιστημονικού πεδίου, εκεί όπου υπάρχουν δηλαδή, οι νομικές, οι φιλολογικές σχολές, οι ξένες φιλολογίες κλπ, και του πέμπτου επιστημονικού πεδίου, εκεί όπου υπάρχουν δηλαδή, τα τμήματα οικονομίας και διοίκησης», συμπληρώνει ο κ. Κάτσικας.

Σχετικά με τους παράγοντες που επηρεάζουν τις βάσεις, ο κ. Κάτσικας εξηγεί: «Η κίνηση των βάσεων εισαγωγής φέτος διαμορφώνεται από τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων και από τις επιδόσεις των υποψηφίων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ακόμη ένας παράγοντας που είναι η ζήτηση, εξουδετερώνεται καθώς δεν υπάρχουν διακριτές μεταβολές σε σχέση με πέρυσι». Όπως σημειώνει, «φέτος, υπάρχουν δύο χιλιάδες λιγότερες θέσεις, ένα στοιχείο που επηρεάζει τις βάσεις, ενώ καταγράφονται χειρότερες επιδόσεις σε μαθήματα κλειδιά, όπως τα μαθηματικά γενικής παιδείας, τα μαθηματικά θετικής κατεύθυνσης, τα μαθηματικά τεχνολογικής κατεύθυνσης, η φυσική θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης, η βιολογία και η λογοτεχνία της θεωρητικής κατεύθυνσης».

Οι βαθμοί θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, ενώ οι βάσεις μετά τις 20 Αυγούστου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.