Δημοτική υπάλληλος παραπέμπεται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος). Πρόκειται για υπάλληλο του δήμου Θεσσαλονίκης, το όνομα της οποίας είχε εμπλακεί στην υπεξαίρεση «μαμούθ» που αποκαλύφθηκε στο δημοτικό ταμείο, αλλά είχε απαλλαγεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.
Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που εξέδωσε, την «στέλνει» τώρα να καθίσει στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου, καθώς, από την έρευνα στα οικονομικά της, προέκυψαν «αδικαιολόγητα» ποσά, μεταξύ δηλωθέντος εισοδήματος και καταθέσεων, συνολικού ύψους 223.051,69 ευρώ. Η απόκλιση αυτή, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, αφορά τις οικονομικές χρήσεις 1999 έως 2008, διάστημα δηλαδή που συμπίπτει με την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ στο δήμο Θεσσαλονίκης.
Η ίδια υπάλληλος, που κατά την αποκάλυψη του οικονομικού σκανδάλου υπηρετούσε ως προϊσταμένη στο Τμήμα Εκκαθάρισης και Δαπανών του κεντρικού δήμου, φέρεται ότι τη 2ετία 2004/05 ανέπτυξε υπέρογκες χρηματιστηριακές συναλλαγές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2004, όπως περιγράφεται στο βούλευμα, έκανε αγορές χρηματιστηριακών τίτλων, αξίας 4.061.808,70 ευρώ και παρότι το συγκεκριμένο έτος είχε ζημία, ύψους 30.690 ευρώ, την επόμενη χρονιά επένδυσε εκ νέου στο Χρηματιστήριο, πραγματοποιώντας αγορές χρηματιστηριακών τίτλων αξίας 12.506.999 ευρώ (καταγράφοντας κέρδος ύψους 16.534,20 ευρώ), όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Για την πράξη όμως που της αποδίδεται, ουδεμία έννομη συνέπεια έχει η ζημία ή το κέρδος της από την επένδυσή της στο Χρηματιστήριο, αλλά το γεγονός ότι επένδυσε τεράστια χρηματικά ποσά σ' αυτό, που η κατοχή τους δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά της» ανέφερε ο αντιεισαγγελέας Εφετών Χαράλαμπος Παπαγεωργίου στην πρότασή του, το περιεχόμενο της οποίας έγινε αποδεκτό από το Συμβούλιο Εφετών.
Απολογούμενη σε ανακριτή, η κατηγορούμενη υπάλληλος φέρεται να είχε ισχυριστεί ότι το ποσό που «έπαιξε» στο Χρηματιστήριο δεν ξεπερνάει τις 250.000 ευρώ, ενώ, αναφορικά με τα «αδικαιολόγητα» ποσά, κατά πληροφορίες, είχε πει ότι μέρος αυτών προέρχονται από κέρδη στο Εθνικό Λαχείο, και τα υπόλοιπα αποτελούν οικονομική βοήθεια του συζύγου της και δική της προίκα. Μετά την απολογία της είχε αφεθεί ελεύθερη άνευ όρων.
Πηγή: http://www.enikos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.