Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Εντοπίστηκαν δύο ανήλικοι που είχαν εξαφανιστεί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανησυχία στην αστυνομία για το «εξαφανίσου για 72 ώρες».

Δύο ανήλικα παιδιά που εξαφανίστηκαν τις τελευταίες ώρες εντόπισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», ωστόσο στην αστυνομία υπάρχει ανησυχία σχετικά με το αν πρόκειται για το παιχνίδι «εξαφανίσου για 72 ώρες» μέσω του facebook.

Ως προς την πρώτη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «CYBER ALERT» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε απογευματινές ώρες της 6-5-2015, από Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής ότι ανήλικος 17χρονος, κάτοχος λογαριασμού σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είχε απομακρυνθεί από την οικία του από την προηγούμενη ημέρα, προς άγνωστη κατεύθυνση και έκτοτε αγνοούνταν.

Ομοίως, στη δεύτερη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «CYBER ALERT» ενημερώθηκε απογευματινές ώρες του Σαββάτου (23-5-2015) από Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής ότι ανήλικη 15χρονη, κάτοχος και αυτή λογαριασμού σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είχε απομακρυνθεί από την οικία της από την προηγούμενη ημέρα, προς άγνωστη κατεύθυνση και έκτοτε αγνοούνταν.

Και στις δύο περιπτώσεις, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν άμεσα ενδελεχή ψηφιακή έρευνα των στοιχείων και λοιπών δεδομένων, που χρησιμοποιούσαν οι ανήλικοι για την πρόσβασή τους στο διαδίκτυο, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό τους.

Από την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε και ταυτοποιήθηκε σημείο διασύνδεσης σε «προφίλ» που χρησιμοποιούσαν στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να εξακριβωθεί γεωγραφικά η περιοχή όπου κινούνταν.

Οι αστυνομικές αρχές είναι προβληματισμένες για την εξαφάνιση των δύο παιδιών και εκτιμάται ότι δεν αποκλείεται να πρόκειται για το παιχνίδι μέσω του facebook «εξαφανίσου για 72 ώρες». Το παιχνίδι έχει κάνει την εμφάνισή του σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και δεν αποκλείεται να έφτασε στην Ελλάδα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.