Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Αστυνομικός έριξε σπρέι πιπεριού σε οδηγό που του έδειξε… υψωμένο δάχτυλο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνελήφθη ο οδηγός, σε διαθεσιμότητα το όργανο - Δείτε το βίντεο.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε αστυνομικός της Νέας Υόρκης ο οποίος σταμάτησε για έλεγχο και ψέκασε με σπρέι πιπεριού οδηγό που έκανε μια χειρονομία και συγκεκριμένα του έδειξε υψωμένο το μεσαίο δάχτυλο του χεριού του.

Η κάμερα που είχε ο Adam Rupeka στο ταμπλό του αυτοκινήτου του κατέγραψε το περιστατικό, που συνέβη στις 16 Μαΐου στην περιοχή Saratoga Springs. Η αστυνομία αρχικά κατέσχεσε το οπτικό υλικό αλλά αργότερα το επέστρεψε, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο abc.

Το βίντεο ανέβηκε στο YouTube και ο Rupeka περιέγραψε τι είχε συμβεί: «Πολίτης της Saratoga Springs μου είπε πως η τοπική αστυνομία ήταν διεφθαρμένη και συμπεριφερόταν καταχρηστικά στους πολίτες. Έτσι στις 16 Μαΐου κατευθύνθηκα στη Saratoga Springs και όταν έφτασα στην πόλη αποφάσισα να δοκιμάσω το αν τηρούν αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου χειρονομώντας με το μεσαίο δάχτυλό μου υψωμένο.

Ο αστυνομικός Nathan Baker σταμάτησε τον Rupeka και ζήτησε την άδεια και το δίπλωμά του χωρίς να ενημερώσει τον οδηγό για ποιο λόγο τον σταμάτησε. Ο αστυνομικός είπε στον Rupeka πως θα τον ενημέρωνε μόλις έβγαινε από το όχημα. Τότε έβγαλε σπρέι πιπεριού και το ψέκασε στο πρόσωπο του οδηγού.

Στη συνέχεια του είπε πως συνελήφθη για κακή συμπεριφορά. Στην έκθεσή του για το περιστατικό έγραψε πως σταμάτησε τον Rupeka επειδή είχε παράξενη όψη- κάτι που ωστόσο δεν είπε στον ίδιο σε καμία φάση του περιστατικού που έχει βιντεοσκοπηθεί. Ο Rupeka κατηγορήθηκε για παρεμπόδιση αρχής και αντίσταση στη σύλληψη. Εμφανίστηκε στις 21 Μαΐου στο δικαστήριο, όπου θα επιστρέψει τον άλλο μήνα.

Δύο ημέρες μετά το περιστατικό ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής ανακοίνωσε πως ο αστυνόμος Baker είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα εν αναμονή των αποτελεσμάτων αστυνομικής έρευνας…

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.