Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Μήνυμα μίσους κατά αφροαμερικανών στη Νέα Υόρκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τους ζητούν να μετακομίσουν από «κοινότητα λευκών».

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ερευνά ένα περιστατικό ρατσισμού καθώς οικογένεια αφροαμερικανών στην περιοχή Lindenhurst του Λονγκ Άιλαντ έλαβε ένα ανυπόγραφο- φυσικά- μήνυμα να φύγει καθώς δεν ανήκει εκεί καθώς η κοινότητα «αποτελείται κατά 84% από λευκούς!»

Μήνυμα μίσους κατά αφροαμερικανών στη Νέα Υόρκη

«Προσοχή: Αφροαμερικανική Οικογένεια» γράφει το σημείωμα- τυπωμένο στον υπολογιστή, φυσικά- απευθυνόμενο στην οικογένεια Copes, «αυτό προέρχεται από την κοινότητα του Lindenhurst. Δεν ανήκετε εδώ. Παρακαλείσθε να εγκαταλείψετε το Lindenhurst όσο πιο σύντομα μπορείτε. Θα είναι καλύτερο για όλους μας. Βρείτε πόλη όπου υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι σαν κι εσάς».

Το μήνυμα τελειώνει με μια παράξενη απολογία: «Συγγνώμη αν αυτό είναι αγενές αλλά είναι η αλήθεια».

Η Darcell Copes,που ζει στο Lindenhurst με τα τρία παιδιά της και τα πέντε εγγόνια της, χαρακτήρισε τον συντάκτη του μηνύματος «δειλό» αλλά είπε πως θα προσεύχεται γι’ αυτόν.

«Αρχικά φοβήθηκα, μετά θέλησα να προστατεύσω την οικογένειά μου, μετά ένιωσα μπερδεμένη και ήθελα να μάθω ποιος και γιατί το έγραψε», τόνισε στο NBC.

Η κόρη της Ronica ανέβασε το μήνυμα στο Facebook όπου έγινε share περισσότερες από 1.400 φορές.

Σύμφωνα με τον Independent οι Copes μένουν στο Lindenhurst εδώ και δύο χρόνια και, όπως λένε, η γείτονές τους είναι υποστηρικτικοί μετά το γράμμα αυτό. Η αποστολή του ωστόσο δείχνει τον ρατσισμό που ακόμα πολλοί υφίστανται σε πόλεις των ΗΠΑ.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.