Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Κουρουμπλής: Συμμετοχή στα φάρμακα με εισοδηματικά κριτήρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος η μείωση του κόστους φαρμακευτικής δαπάνης.

Την απόφασή του να θέσει εισοδηματικά κριτήρια στη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι «δεν είναι δυνατόν να συμμετέχει με τον ίδιο τρόπο ένας χαμηλοσυνταξιούχος και ένας υπουργός».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η μείωση του κόστους της φαρμακευτικής δαπάνης, ενώ ανακοίνωσε και την έναρξη λειτουργίας επιτροπής διαπραγμάτευσης.

Την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε θα αρχίσει νέα διαπραγμάτευση με τη φαρμακοβιομηχανία για να αλλάξει το μοντέλο του rebate -θα γίνει κλιμακωτό με βάση τον όγκο- και μέσω αυτού θα υπάρξει έσοδο για να μειωθεί η συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη. Έφερε ως παράδειγμα το όριο του εισοδήματος στις 15.000 ευρώ. Είπε ότι θα επιστρέψουν τα φάρμακα με ένδειξη "στερείται" για καρκινοπαθείς στα φαρμακεία των νοσοκομείων για να τα προμηθεύουνται οι ασθενείς, ενώ προανήγγειλε ότι τα γενόσημα θα συνταγογραφούνται με βάση την ονομασία και όχι τη δραστική ουσία, ώστε να στηριχθεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και να έλθει ανάπτυξη.

Τέλος, σημείωσε ότι δεν θα συνοδεύσει σήμερα τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας στον Άγιο Σάββα, σημειώνοντας ότι ουδέποτε δήλωσε κάτι τέτοιο, τονίζοντας πως τα ζητήματα της θρησκείας αφορούν τον κάθε άνθρωπο προσωπικά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.