Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

«Δεν είναι εφικτή η υποβολή 6 εκατ. δηλώσεων σε 45 μέρες»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετάθεση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων ζητά το ΟΕΕ.

Την άμεση μετάθεση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ώστε να τηρηθεί ο νόμος, που προβλέπει πως η διαδικασία υποβολής εκτείνεται σε διάστημα πέντε μηνών ζήτησε σήμερα Παρασκευή Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΟΕΕ), σημειώνοντας πως δεν είναι εφικτή η υποβολή 6 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων σε 45 μέρες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΟΕΕ σημειώνονται τα εξής:

«Μετά την κατά 105 ημέρες καθυστερημένη έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας επαναλαμβάνει το αίτημά του, όπως αυτό περιγράφεται στις δύο επιστολές του προς τον Πρωθυπουργό και το Οικονομικό Επιτελείο, για άμεση μετάθεση της καταληκτικής προθεσμίας, ώστε να τηρηθεί ο νόμος, που προβλέπει διάστημα πέντε μηνών για τη διαδικασία υποβολής.

»Δηλαδή, η εφαρμογή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μείνει ανοιχτή μόνο για 45 ημέρες (μέχρι τις 30 Ιουνίου), όταν μάλιστα η καταληκτική ημερομηνία συμπίπτει με την προθεσμία για την έκδοση των βεβαιώσεων αποδοχών. Απαραίτητη προϋπόθεση για να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η ταλαιπωρία φοροτεχνικών και φορολογουμένων, είναι το σύστημα να λειτουργήσει ομαλά, χωρίς προβλήματα και διακοπές.

»Σε κάθε περίπτωση, 6 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις δεν προλαβαίνουν να υποβληθούν μέσα σε 45 μέρες».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.