Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Εξετάσεις πιστοποίησης χρήσης υπολογιστών για μαθητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει για τη διενέργεια των πρώτων εξετάσεων πιστοποίησης στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών για τους μαθητές της Γ' τάξης του τρέχοντος σχολικού έτους εφόσον το επιθυμούν.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της τρέχουσας σχολικής χρονιάς (κατά τις τελευταίες εβδομάδες του Ιουνίου) και θα διεξαχθούν σε ελεγχόμενη γεωγραφικά κλίμακα αντιπροσωπευτικών περιοχών, με 1.000 περίπου μαθητές. Θα πραγματοποιηθούν σε εργαστήρια πληροφορικής σχολικών μονάδων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον σε ανοιχτή πρόσκληση που απεύθυνε το ΙΤΥΕ-«ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» και συγκεκριμένα στις πρωτεύουσες (ή / και πόλεις) των ακόλουθων νομών της χώρας:

Ν. ΑΧΑΪΑΣ, Ν. ΛΑΡΙΣΗΣ, Ν. ΣΕΡΡΩΝ, Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Ν. ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Α) Πρόσβαση στο σύστημα αιτήσεων - απόκτηση κωδικών

  • Όσοι μαθητές επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://com2cert.cti.gr/
  • επιλογή μενού «ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ» - «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ»
  • συμπληρώνοντας αρχικά τη φόρμα απόκτησης κωδικών πρόσβασης στο σύστημα των αιτήσεων συμμετοχής.
Περιεχόμενο εξέτασης

Τα αντικείμενα εξέτασης συνδυάζουν:
  • Χρήση ψηφιακού περιβάλλοντος και διαχείριση αρχείων
  • Υπηρεσίες διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
  • Επεξεργασία Κειμένου
  • Υπολογιστικά Φύλλα
  • Παρουσιάσεις 
και είναι κατάλληλα προσαρμοσμένα, ώστε να απευθύνονται σε μαθητές του συγκεκριμένου ηλικιακού επιπέδου.

Η διάρκεια της εξεταστικής διαδικασίας θα είναι 2,5 περίπου ώρες και οι μαθητές καλούνται να απαντήσουν σε μικρά σύνολα ερωτημάτων, κλειστού κυρίως τύπου, αρθρωμένα σε δοκιμασίες που προσομοιάζουν τις ανάγκες επίλυσης προβλημάτων στην καθημερινότητα τους με αξιοποίηση των ΤΠΕ.

Β) Πρόσβαση στο υλικό προετοιμασίας - απόκτηση κωδικών

Περισσότερες πληροφορίες και αντιπροσωπευτικό υλικό προετοιμασίας διατίθενται στην πύλη πληροφόρησης του έργου στη διεύθυνση: http://com2cert.cti.gr και επιλογή μενού «ΕΓΓΡΑΦΗ» μέσω της οποίας αποδίδονται κωδικοί πρόσβασης στο σύστημα.

Μετά την απόκτηση των κωδικών πρόσβασης και τη σύνδεση στο σύστημα, η επιλογή μενού «ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ» οδηγεί στο υλικό προετοιμασίας.

Η συμμετοχή των μαθητών θα βοηθήσει στην εξαγωγή συμπερασμάτων, προκειμένου να μελετηθούν και αξιολογηθούν οι συνθήκες διεύρυνσης της εφαρμογής αυτού του συστήματος σε συνδυασμό με εξετάσεις επάρκειας δεξιοτήτων στις ΤΠΕ. Ιδιαιτέρως θα βοηθηθεί με ουσιαστικό τρόπο η εξέλιξη και οριστική διαμόρφωση ενός πλέγματος υπηρεσιών, συστημάτων και διαδικασιών, τα οποία θα μπορεί να αξιοποιήσει ευρύτερα η πολιτεία.

Για το σκοπό αυτό οι εκπαιδευτικοί των προαναφερόμενων περιοχών καλούνται να διευκολύνουν τη συμμετοχή των μαθητών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις.

Επισημαίνεται ότι κατά την ανάπτυξη των υποδομών λειτουργίας και υποστήριξης του περιβάλλοντος εξέτασης, δεν ήταν εφικτό να συμπεριληφθούν όλες οι δημοφιλείς πλατφόρμες και περιβάλλοντα λογισμικού που αξιοποιούνται στο σχολικό περιβάλλον, με δεδομένο ότι κάτι τέτοιο ξεπερνά κατά πολύ τους σκοπούς αυτού του έργου. Σε κάθε περίπτωση ερευνήθηκαν οι τεχνολογικές δυνατότητες στο βαθμό που ήταν εφικτό, προκειμένου να αποκτηθεί η αναγκαία βάση γνώσης για την επέκταση της εφαρμογής των αποτελεσμάτων του έργου αυτού σε επόμενο στάδιο.

Αντίστοιχα σε ό,τι αφορά στην επιλογή των διαθέσιμων υποδομών που δύνανται να λειτουργήσουν ως Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕΠΙΣ-ΤΠΕ), αυτή θα μπορεί να διευρύνεται στο πλαίσιο της λειτουργίας Μητρώου που ήδη έχει ξεκινήσει να δημιουργείται.

Λεπτομέρειες συμμετοχής

Όσοι μαθητές ζητήσουν και λάβουν κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα αιτήσεων (Α) θα έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις που θα υλοποιηθούν στα τέλη Ιουνίου της τρέχουσας σχολικής χρονιάς και στις προαναφερόμενες περιοχές.

Για την τελική επιλογή συμμετοχής θα ανακοινωθούν οι διαθέσιμες υποδομές σχολικών εργαστηρίων στις οποίες θα διεξαχθούν οι εξετάσεις, ώστε όσοι μαθητές έχουν αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα αιτήσεων, να επιλέξουν την ημέρα και την τοποθεσία στην οποία επιθυμούν να προσέλθουν, υποβάλλοντας αίτηση συμμετοχής.

Ο δοκιμαστικός χαρακτήρας αυτών των εξετάσεων επιβάλλει περιορισμούς στην γεωγραφική έκταση καθώς και στο πλήθος των συμμετεχόντων και κατά συνέπεια, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι ξεπεράσουν τους 1.000 (περίπου) θα πραγματοποιηθεί κλήρωση συμμετοχής. Για το σκοπό αυτό κάθε αίτηση συμμετοχής θα συνοδεύεται από έναν τυχαίο αριθμό.

Όσοι από τους συμμετέχοντες πετύχουν θετικό αποτέλεσμα, θα λάβουν βεβαίωση επιτυχούς συμμετοχής.

Στους μαθητές που θα επιλεγούν να συμμετέχουν σε προγραμματισμένες εξετάσεις, θα γνωστοποιηθεί η μέρα και ώρα προσέλευσης, μέσω του προσωπικού λογαριασμού τους στο προαναφερθέν πληροφοριακό σύστημα.

Κατά την προσέλευση στο Κέντρο Πιστοποίησης κάθε υποψήφιος θα πρέπει να φέρει:

Α) Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο

Β) Το έντυπο συμμετοχής που θα μπορεί να τυπώσει από το πληροφοριακό σύστημα

Γ) Βεβαίωση από τη σχολική μονάδα για την τάξη φοίτησης (Γ’ Γυμνασίου) το σχολικό έτος 2014-2015 και

Δ) Συγκατάθεση γονέα / κηδεμόνα για τη συμμετοχή στις εξετάσεις

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινώνονται στην πύλη πληροφόρησης του έργου (http://com2cert.cti.gr), από την επιλογή «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ» αλλά και μέσω των προσωπικών λογαριασμών κάθε υποψηφίου.

Για τις ανάγκες παροχής πληροφόρησης προς τους ενδιαφερόμενους θα λειτουργούν και οι ακόλουθες υποδομές:



Πληροφόρηση μέσω τηλεφώνου στους αριθμούς:

2610-960434 - κα Μπούρου Αναστασία

2610-960356 - κα Δημητρέλου Μαρία

2610-960406 - κα Γιαννούλη Βέρα


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.