Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Καμία ειλημμένη απόφαση για τις μετατάξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόθεση του Υπουργείου η εξεύρεση λύσης.

Ο σάλος που προκλήθηκε από τα όσα έγιναν γνωστό περί εισήγησης της πολιτικής ηγεσίας για ανάκληση των μετατάξεων του Ν.4172/2013 οδήγησαν το Υπουργείο Παιδείας να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει, προς το παρόν, καμία ειλημμένη απόφαση. Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα και την συνθετότητα του ζητήματος, προχώρησε στην σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, Ομοσπονδιών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Το Υπουργείο τονίζει ότι στόχος είναι η διερεύνηση αξιόπιστων και αποτελεσματικών προτάσεων θεραπείας των στρεβλώσεων, στο πλαίσιο της αντικειμενικότητας και της δικαιοσύνης. Η επιτροπή συνεχίζει τις εργασίες της προκειμένου να εισηγηθεί τις προτάσεις της στην πολιτική ηγεσία, η οποία έχει και την τελική ευθύνη.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση, πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι να εξαντλήσει τον διάλογο με τα όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη προκειμένου να εξευρεθεί η λύση εκείνη που θα είναι προς όφελος τόσο της εκπαιδευτικής διαδικασίας όσο και της εκπαιδευτικής κοινότητας στο σύνολο της.

Θυμίζουμε ότι οι επιστημονικές ενώσεις εκπαιδευτικών ΠΕ05,07,19-20 εξέδωσαν σήμερα ανακοίνωση – καταγγελία για τα όσα έγινα γνωστά για τις μετατάξεις ενώ μεταξύ των άλλων ζητούσαν να μην προχωρήσει το Υπουργείο στην ανάκληση των μετατάξεων.

Ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδής δήλωσε με τη σειρά του ότι θέση μου στην επιτροπή ήταν απόλυτα αρνητική πάνω στην εισήγηση για τις μετατάξεις, υπερασπίζοντας και τις προτάσεις της ΟΛΜΕ που είναι πολύ ρεαλιστικές! H ομοσπονδία προφανώς και θα βγάλει ανακοίνωση επί της εισήγησης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.