Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Την πυροβόλησε γιατί συμμετείχε σε διαγωνισμού τραγουδιού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνελήφθη ο φίλος της μαζί με άλλα δυο άτομα.

Χαροπαλεύει μια νεαρή κουρδικής καταγωγής από τη νοτιοανατολική Τουρκία, η οποία διακρίθηκε χάρη στη φωνή της σε ένα διαγωνισμό της τουρκικής τηλεόρασης, όταν δέχτηκε έναν πυροβολισμό στο κεφάλι από τον φίλο της στην πόλη Εργκάνι.


Την πυροβόλησε γιατί συμμετείχε σε διαγωνισμού τραγουδιού

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν αργά το βράδυ της Δευτέρας τρεις άνδρες, μεταξύ των οποίων και τον Βεϊσί Ε., 26 ετών, τον φίλο της 19χρονης Μουτλού Καγιά, μετέδωσε το πρακτορείο Ντογάν.

Η νεαρή κοπέλα είχε δεχτεί απειλές λόγω της συμμετοχής της στον μουσικό διαγωνισμό «Sesi Cok Guzel» -το τουρκικό αντίστοιχο του American Idol- καθώς ορισμένοι συγγενείς της δεν έβλεπαν με καλό μάτι το σόου και την πρόθεσή της να ασχοληθεί με το τραγούδι.

Ο Βεϊσί Ε. αρνείται τις κατηγορίες που του προσάπτουν οι αρχές καθώς παραδέχεται μεν ότι «διαφωνούσε με τη συμμετοχή της Μουτλού Καγιά στην εκπομπή» αλλά δεν ήθελε να την σκοτώσει.

Η 19χρονη βρισκόταν στον κήπο του σπιτιού της στο Εργκάνι, μια κωμόπολη στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, όταν δέχτηκε έναν πυροβολισμό στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και τις επόμενες ημέρες οι γιατροί θα κρίνουν εάν μπορούν να την υποβάλουν σε χειρουργική επέμβαση ή όχι.

Στη νοτιοανατολική Τουρκία, μια περιοχή που κατοικείται κυρίως από Κούρδους, επικρατούν ακόμη και σήμερα οι συντηρητικές παραδόσεις. Η συμμετοχή μιας γυναίκας σε μια τέτοια τηλεοπτική εκπομπή συνήθως αντιμετωπίζεται εχθρικά από τις οικογένειες που απαιτούν από τις κόρες να συμμορφώνονται με την παραδοσιακή εικόνα τους.
Η βία σε βάρος των γυναικών στην Τουρκία συνεχίζει να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια και έχει εξελιχθεί σε πραγματική κοινωνική μάστιγα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.