Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Νεκρός εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ μετά το δυστύχημα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα συλλυπητήριά του εκφράζει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Τα συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια του εργαζόμενου στα Ελληνικά Πετρέλαια Μπάμπη Δευτεραίο, που έχασε τη ζωή του μετά το πρόσφατο δυστύχημα στο διυλιστήριο Ασπροπύργου εκφράζουν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και ο γενικός γραμματέας Ορυκτών Πρώτων Υλών, Απόστολος Αλεξόπουλος.

Ο Μπάμπης Δευτεραίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικό. Έξι άτομα είχαν τραυματιστεί από έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της 8ης Μαΐου στη διάρκεια εργασιών συντήρησης που εκτελούνταν σε δεξαμενή.

Σε δήλωσή τους, οι κ.κ. Λαφαζάνης και Αλεξόπουλος αναφέρουν ότι αναμένεται ακόμη το πόρισμα της επιτροπής που διερευνά την υπόθεση ενώ υπογραμμίζουν την ανάγκη να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια της πρόσφατης τραγωδίας στα ΕΛΠΕ και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των όποιων υπευθύνων, αναμένοντας γρήγορα σε αυτήν την κατεύθυνση. Ζητούν επίσης άμεση και ουσιαστική ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα ΕΛΠΕ και εάν κριθεί αναγκαίο τον επανασχεδιασμό τους, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο παρόμοιου συμβάντος στο μέλλον.

Δηλώνουν τέλος ότι θα στηρίξουν με κάθε μέσο την οικογένεια του Μπάμπη Δευτεραίου, πράγμα που θα κάνει, κατά δήλωσή της, και η νέα διοίκηση των ΕΛΠΕ.

Και ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εργαζόμενου των ΕΛΠΕ, ο οποίος έχασε τη ζωή του λόγω του βαρύτατου τραυματισμού του στο δυστύχημα της 8ης Μαΐου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, ενόψει της ολοκλήρωσης των εργασιών συντήρησης, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) αποφάσισε την μόνιμη παρουσία στις εγκαταστάσεις, κλιμακίου Κοινωνικών και Τεχνικών Επιθεωρητών, για το επόμενο χρονικό διάστημα και για όσο χρειαστεί.

Επισημάνθηκε επίσης, στους επικεφαλής των εργολαβικών και υπεργολαβικών συνεργείων, αλλά και σε κάθε άλλον εμπλεκόμενο στις εργασίες, ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας.

 

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.