Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Πρωτοβουλία μαθητών για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θεατρικό δρώμενο οργάνωσαν μαθητές στη Λάρισα.

Μήνυμα για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα εξέπεμψαν μαθητές ιδιωτικού σχολείου της Λάρισας, οι οποίοι επέλεξαν τη χθεσινή «Διεθνή Ημέρα Μουσείων» και διοργάνωσαν στη σκηνή του Β Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας ένα θεατρικό δρώμενο, που είχε ταυτόχρονα και τη μορφή παράστασης διαμαρτυρίας.

Παράλληλα, οι μαθητές συνέταξαν σχετικό ψήφισμα, με το οποίο ζητούν την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, ενώ απηύθηναν και επιστολή προς τη Διεθνή Επιτροπή Διεκδίκησης των Γλυπτών και έλαβαν απάντηση από τον πρόεδρό της, Αλέξη Μανθεάκη, ο οποίος τους ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία και εξέφρασε τη συγκίνηση και τον θαυμασμό του.

«Με όλες τις δυσκολίες που έχουμε να ξεπεράσουμε, η παρουσία σας στον πιο σημαντικό πολιτιστικό αγώνα στον κόσμο σήμερα, μας γεμίζει με την πεποίθηση ότι με τέτοιους άξιους συναγωνιστές, τους μαθητές του σχολείου, μικροί σε ηλικία αλλά μεγάλοι στην ψυχή, τα κλεμμένα Γλυπτά μας πολύ σύντομα θα είναι και πάλι στο σπίτι τους, στην Αθήνα. Σας χαιρετώ με πολλή αισιοδοξία» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Μανθεάκης.

Οι μαθητές ανέλαβαν τη σχετική πρωτοβουλία, στο πλαίσιο ερευνητικής εργασίας με αντικείμενο την Ακρόπολη και τα μνημεία της χώρας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.