Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Στο ΣτΕ οι προσφυγές των κατοίκων της Χαλκιδικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Συμβούλιο επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του για τα μεταλλεία.

Με τους κατοίκους της Χαλκιδικής να δηλώνουν πως περιμένουν από την κυβέρνηση να κάνει πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις το θέμα της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές βρέθηκε στο επίκεντρο συζήτησης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στη συζήτηση τέθηκε ζήτημα αναρμοδιότητας του Συμβουλίου της Επικρατείας (Ε΄ Τμήμα) να κρίνει τις προσφυγές κατά της τεχνικής μελέτης εξορυκτικών αποβλήτων των μεταλλείων χρυσού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» στις Σκουριές Χαλκιδικής. Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγέλογλου, ο Αγροτικός Δασικός Συνεταιρισμός Μεγάλης Παναγιάς και εννέα κάτοικοι της Χαλκιδικής.

Η μελέτη αφορά στις εγκαταστάσεις διαχείρισης εξορυκτικών αποβλήτων, των φραγμάτων και των χώρων απόθεσης τελμάτων εμπλουτισμού (μεταλλευτικών αποβλήτων) του μεταλλείου στις Σκουριές. Κατά την συζήτηση της υπόθεσης (πρόεδρος, η αντιπρόεδρος Αγγελική Θεοφιλοπούλου) έκαναν παρέμβαση υπέρ της επίμαχης απόφασης του ΥΠΕΚΑ 1) η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» με δικηγόρο την Ελένη Τροβά, 2) το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Χαλκιδικής με δικηγόρο τον Νικόλαο Αλιβιζάτο και 3) ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων με δικηγόρο τον Κωνσταντίνο Γώγο . Από την άλλη πλευρά, τον Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο Αγγέλογλου εκπροσώπησε ο δικηγόρος Νικόλαος Κατράκης και τον Αγροτικό Δασικό Συνεταιρισμό ο δικηγόρος Γεώργιος Μπάλλιας, ενώ το Ελληνικό Δημόσιο (ΥΠΕΚΑ) εκπροσωπήθηκε από την πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Γεωργία Παπαδάκη.

Πάντως, ο εισηγητής της υπόθεσης Αντώνης Ντέμσιας είπε ότι τιθεται θέμα αρμοδιότητας δικαστηρίου, καθώς αρμόδιο για την επίλυση του επίμαχου θέματος είναι το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και όχι το Συμβούλιο της Επικρατείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.