Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ο Έλληνας στους 10 καλύτερους δημάρχους του κόσμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας Έλληνας βρίσκεται στην 8η θέση της λίστας με τους καλύτερους δημάρχους παγκοσμίως.

Ο λόγος για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος αναδείχθηκε 8ος καλύτερος δήμαρχος στον κόσμο για το 2014.

H λίστα με τους δέκα καλύτερους δημάρχους του κόσμου για το 2014 διαμορφώθηκε από τη δημόσια ψηφοφορία που οργάνωσε το ανεξάρτητο ίδρυμα «City Mayors Foundation» για το βραβείο "World Mayor Prize".

Τον τίτλο του "Δημάρχου της Χρονιάς 2014" διεκδίκησαν 26 δήμαρχοι.

Αυτή είναι η λίστα με τους 10 καλύτερους δημάρχους στον κόσμο



Όπως σημειώνεται στον σχετικό σύνδεσμο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επελέγη στη λίστα των 26 υποψηφίων για τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε και την οικονομική εξυγίανση του δήμου που πέτυχε την περίοδο της κρίσης, καθώς και για την πολιτική της εξωστρέφειας και συμμετοχικότητας που ακολούθησε, χωρίς εθνικούς και θρησκευτικούς αποκλεισμούς.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε: "Είναι μια σημαντική διάκριση κυρίως για τη Θεσσαλονίκη και μεγάλη επιτυχία αν συνυπολογίσει κανείς το μέγεθος των πόλεων που συμμετείχαν στην ψηφοφορία και των χωρών που αυτές εκπροσωπούν. Ταυτόχρονα, είναι ένα ακόμα βήμα στη συντονισμένη προσπάθεια που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια να "ανοίξουμε" την πόλη και να αυξήσουμε την αναγνωρισιμότητά της, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την τουριστική -και όχι μόνο- ανάπτυξή της σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.