Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Αντισυλληπτικό χάπι για άντρες;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πολύ κοντά στην ανάπτυξη μιας νέας μεθόδου αντισύλληψης για άντρες βρίσκονται Αυστραλοί ερευνητές του Monash University, μιας και σήμερα η μοναδική επιλογή χωρίς μόνιμα αποτελέσματα είναι η χρήση προφυλακτικού.

Οι μέχρι τώρα προσεγγίσεις των επιστημόνων επικεντρώνονταν, είτε στη μεταβολή των αντρικών ορμονών, που όμως μπορεί να επηρεάσει τον ανδρισμό, είτε στην απενεργοποίηση του σπέρματος, που ενδέχεται να έχει μελλοντικές συνέπειες στη γονιμότητα. Η νέα προσέγγιση δεν σταματά την παραγωγή σπέρματος, αλλά το εμποδίζει να βγει από το σώμα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Προκειμένου να δοκιμαστεί η νέα τεχνική, οι ερευνητές τροποποίησαν γενετικά αρσενικά ποντίκια, ώστε να μην παράγουν τις δυο πρωτεϊνες (α1A-adrenoceptors και P2X1-purinoceptors) που εμπλέκονται στην εκσπερμάτωση.

Τα αποτελέσματα του πειράματος έδειξαν επιτυχία 100% με το σύνολο των ποντικιών να μη γονιμοποιεί τα θηλυκά ποντίκια και μάλιστα χωρίς το σπέρμα τους να υποστεί την παραμικρή βλάβη ή αλλοίωση.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό που μένει τώρα είναι να αναπτυχθεί κάποιο φάρμακο που να μπορεί να μπλοκάρει τις δύο αυτές πρωτεΐνες και στον άνθρωπο -φυσικά χωρίς παρενέργειες- για να μπορούμε να μιλάμε για το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι για τον άντρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.