Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

«Πράσινο φως» για τις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων των ενστόλων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνταγματικός ο νόμος του 2010, σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο.

«Πράσινο φως» στις προϋποθέσεις χορήγησης συντάξεων στις «άγαμες ενήλικες θυγατέρες των ενστόλων» που τέθηκαν με νόμο του 2010 άναψε το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο έκρινε ότι η νομοθέτηση των νέων κριτήριών είναι συνταγματική καθώς δεν παραβιάζει το άρθρο 4 παράγραφος 1 του Συντάγματος, το οποίο καθιερώνει την ισότητα των Ελλήνων ενώπιον του νόμου.

Οι δικαστές, με την απόφαση τους, απέρριψαν αίτηση 46χρόνη κόρης στρατιωτικού που ζητούσε να ακυρωθεί η άρνηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) να της χορηγήσει σύνταξη λόγω θανάτου του πατέρας της.

Υπενθυμίζεται ότι με το νόμο 3865/2010 θεσπίστηκαν πρόσθετοι περιορισμοί σε σχέση με το προγενέστερο καθεστώς και εισήχθησαν νέες αυστηρότερες προϋποθέσεις για την χορήγηση της σύνταξης των άγαμων θυγατέρων των στρατιωτικών, οι οποίες ανάγονται στην οικονομική κατάστασή τους και την προσωπική τους κατάσταση όπως η ηλικία, η ασφάλιση για σύνταξη σε οργανισμό κύριας ασφάλισης, κ.λπ.

Μεταξύ των νέων ρυθμίσεων περιλαμβάνεται και η συμπλήρωση του 50ού έτους της ηλικίας τους κατά την 31.12.2010 για την θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Όπως επισημαίνεται η νομοθέτηση των νέων κριτηρίων συνταξιοδότησης έγινε υπό το πρίσμα των νεότερων κοινωνικοοικονομικών καταστάσεων και δημοσιονομικών αναγκών .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.