Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Πού είναι απαραίτητες οι αλυσίδες λόγω χιονιού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παγετός στη βόρεια Ελλάδα.

Με μια ώρα καθυστέρηση, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, σήμερα, τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους δήμους Φλώρινας, Εορδαίας Κοζάνης, Δεσκάτης Γρεβενών και Άργους Ορεστικού Καστοριάς.

Στους (-4) βαθμούς Κελσίου με υγρασία 80%, αίθριο καιρό και βορειοανατολικούς ανέμους 2 μποφόρ, είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στη Βέροια, αλλά και στις Σέρρες.

Στους (-5) βαθμούς Κελσίου με υγρασία από 44%-80% αίθριο καιρό και βορειοδυτικούς ανέμους 2-3 μποφόρ, είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, στον Πολύγυρο, στην Καστοριά, στα Γρεβενά και στη Φλώρινα.

Στη Δυτική Μακεδονία, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, από το 18ο έως το 30ο χλμ, ενώ με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κίνηση, σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Φλώρινας, εκτός από τις πεδινές περιοχές του δήμου Αμυνταίου. Στην Καστοριά, κλειστός είναι ο δρόμος που τη συνδέει με τη Φλώρινα, μέσω Βιτσίου, από το 22ο έως το 28ο χλμ, αλλά, από το 14ο έως το 22ο χλμ, χρειάζεται αλυσίδες, όπως και η επαρχιακή οδός Καστοριάς - Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, από 35ο έως 45ο χλμ.

Στο νομό Ημαθίας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 81ο έως 98ο χλμ, στις επαρχιακές οδούς που συνδέουν τη Βέροια με το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, από 9ο έως 26ο χλμ και το Δασκίο (μέσω Πολυδενδρίου), από 15ο έως 43ο χλμ καθώς και στους δρόμους που συνδέουν τη Νάουσα με τα χιονοδρομικά κέντρα των 3-5 Πηγαδιών, από 12ο έως 17 χλμ και του Σελίου, από 12ο έως το 17ο χλμ.

Οι αλυσίδες είναι, επίσης, αναγκαίες στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αρναίας (μέσω Χολομώντα), στο οδικό δίκτυο Καρυών - Αγίου Παύλου Αγίου Όρους (νομός Χαλκιδικής), στους δρόμους, από και προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας Πέλλας, μέσω Κερασιάς, από το 20ο έως το 25ο χλμ και μέσω Άρνισσας, από το 9ο έως 25ο χλμ, στην επαρχιακή οδό Καστανερής - Μεγάλων Λειβαδιών (δήμος Παιονίας Κιλκίς), καθώς και στο δρόμου που ενώνει την Κατερίνη με το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου.

Σε κανονική λειτουργία τα χιονοδρομικά κέντρα 3-5 Πηγαδιών και του Πισοδερίου. Κλειστό θα παραμείνει το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν. Σε λειτουργία χιονοδρομικά κέντρα Περτουλίου και Πηλίου.
Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, τις πρωινές ώρες, εξαιτίας των συνθηκών παγετού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.