Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Ιρλανδία: Κόντρες για τη μάρκα στα τσιγάρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η δεύτερη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία που δραστηριοποιείται στην Ιρλανδία, η Imperial Tobacco Group, απειλεί να σύρει την κυβέρνηση της χώρας στα δικαστήρια αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου που απαιτεί να γίνεται η πώληση των τσιγάρων σε απλά πακέτα χωρίς τα διακριτικά της μάρκας.

Η Ιρλανδία από το 2013 έχει αναγγείλει ότι θέλει να γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα απαγορεύσει την αναγραφή του εμπορικού σήματος στα πακέτα των τσιγάρων και επανέλαβε αυτή την εβδομάδα την πρόθεση να προχωρήσει στο σχέδιο.

Ο υπουργός που έχει αναλάβει την προώθηση της νομοθεσίας, ο Τζέιμς Ρέιλι, δήλωσε ότι οι καπνοβιομηχανίες Japan Tobacco και Imperial Tobacco έστειλαν γραπτό αίτημα στην υπηρεσία του, ζητώντας γραπτές εγγυήσεις ότι το Δουβλίνο δεν θα προχωρήσει με το νόμο.

«Αυτή την εβδομάδα έλαβα επιστολές από δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες καπνού στον κόσμο που απειλούν με νομική δράση εναντίον μας», δήλωσε ο Ρέιλι σε ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο του κόμματος Fine Gael. «Θέλω να είμαι απολύτως σαφής. Θα βάλουμε την υγεία των παιδιών μας μπροστά από τα κέρδη της Imperial Tobacco και της Japan Tobacco International» είπε ο υπουργός καταχειροκροτούμενος από τους υποστηρικτές του κόμματος.

Το ίδιο σχέδιο νόμου αναμένεται να προωθήσει έως τον Μάιο η Βρετανία, ενώ η Αυστραλία εισήγαγε πρώτη πριν από μερικά χρόνια την απαγόρευση της αναγραφής στα πακέτα των τσιγάρων του εμπορικού σήματος των καπνοβιομηχανιών.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.