Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Νέα εφαρμογή για διαμονή μικρής διάρκειας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για όσους αναζητούν δωμάτια ξενοδοχείου για μερικές ώρες.

Στην πλειοψηφία τους τα ξενοδοχεία παραμένουν άδεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, από τη στιγμή που οι επισκέπτες ενός προορισμού προτιμούν να απολαμβάνουν τις εμπειρίες που τους προσφέρει ο κάθε τόπος και να επιστρέφουν σε αυτά τη νύχτα για την ξεκούρασή τους.

Το γεγονός αυτό κάνει κάποιους να πιστεύουν, ότι είναι τουλάχιστον «οικονομικά λογικό» τα δωμάτια των ξενοδοχείων να νοικιάζονται με την ώρα στους κουρασμένους ταξιδιώτες.

Κι ενώ η διαμονή «μικρής διάρκειας» συνήθως συσχετίζεται με ένα… κοινωνικό στίγμα, μία νέα startup εταιρεία έχει βάλει ως στόχο να αλλάξει την άποψη των ανθρώπων.

Οι δημιουργοί της εφαρμογής «HotelsByDay» πιστεύουν ότι θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη στους επαγγελματίες που ταξιδεύουν συχνά και θα ήθελαν να μπορούν να ξεκουράζονται σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για μερικές ωρίτσες, μέχρι την επόμενη συνάντησή τους, ή σε οικογένειες που ταξιδεύουν με μικρά παιδιά.



Μιλώντας στο Mashable ένας εκ των ιδρυτών της εταιρείας, Yannis Moati, δήλωσε τα εξής: «Πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα στίγμα γύρω από το χώρο αυτό και για το λόγο αυτό έχουμε σχεδιάσει και δομήσει την εταιρεία μας με τέτοιο τρόπο, που να μη σχετίζεται με αυτό».

«Δεν προσφέρουμε τιμές με την ώρα» ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Αντίθετα, η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν κράτηση σε ένα ξενοδοχείο για μερικές ώρες, συνήθως από το πρωί μέχρι το απόγευμα ή νωρίς το βραδάκι. Μάλιστα, όπως εξήγησε ο ίδιος οι τιμές κυμαίνονται περίπου 40% κάτω από την κανονική τιμή του δωματίου.

«Πρόκειται στην ουσία για το μοναδικό ‘εργαλείο’ (sharing economy tool) που θα φέρει ξανά κίνηση στα ξενοδοχεία» συνέχισε.

Προς το παρόν η εφαρμογή «καλύπτει» αμερικανικές πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, το Σικάγο, η Φιλαδέλφεια και η Ουάσινγκτον, ενώ στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι να επεκταθεί και στο Λος Άντζελες, τη Βοστόνη και την Ατλάντα.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Google Play και το App Store.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.