Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Μέσα σε μια εγκαταλελειμμένη αγροικία της Ουαλίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξεχασμένη στο χρόνο… σε μια άλλη εποχή.

Ένα σακάκι κρέμεται ακόμη από τη ντουλάπα, σαν να εγκαταλείφθηκε εκεί ξαφνικά από τον ιδιοκτήτη του, όπως και μερικά ζευγάρια γυαλιών επάνω στο τραπέζι της κουζίνας.

Η πέτρινη αγροικία σε μια επαρχιακή περιοχή της Ουαλίας έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνια και ο χρόνος φαίνεται σα να έχει «παγώσει» σε μια άλλη εποχή.

Το εγκαταλελειμμένο οίκημα εξακολουθεί να είναι γεμάτο από αντικείμενα περασμένων χρόνων, ασπρόμαυρες φωτογραφίες και ένα παχύ στρώμα σκόνης.



Ονομάζεται «Cloud House» και βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία, γύρω από βουνά που καλύπτονται από σύννεφα. «Από εκεί έχει πάρει και το όνομά του», εξήγησε ο φωτογράφος Dan Circa από το Μάντσεστερ στη MailOnline.



«Δεν υπάρχει προσβάσιμος δρόμος και η γη είναι συνήθως λασπωμένη από τα νερά της βροχής που κατεβαίνουν από τα βουνά. Με το που μπήκα στο σπίτι ένιωσα ένα παράξενο αίσθημα φιλοξενίας. Υπήρχαν τόσα πολλά και ενδιαφέροντα αντικείμενα από μια άλλη εποχή».



Το σπίτι εγκαταλείφθηκε πριν από πολλά χρόνια (άγνωστο πόσα) και η ταυτότητα των τελευταίων ενοίκων εξακολουθεί να παραμένει ένα μυστήριο.



«Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες γι’ αυτό το σπίτι. Υπήρχαν όμως μερικά έγγραφα μέσα για να μπορέσει κάποιος να ξεκινήσει μια έρευνα. Η απουσία παιδικών αντικειμένων με κάνει να υποθέτω ότι οι ιδιοκτήτες δεν είχαν κάποιον για να αφήσουν την αγροικία μετά το θάνατό τους» είπε ο φωτογράφος και κατέληξε: «Οι άνθρωποι εντυπωσιάζονται με τέτοια μέρη κι εγώ ήθελα να το απαθανατίσω προτού χαθεί εντελώς. Η φωτογραφία είναι ο μοναδικός τρόπος που γνωρίζω που μπορεί να ‘σταματήσει’ το χρόνο».














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.