Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Στο ΣτΕ δημόσιος υπάλληλος για την… ρετσινια του επίορκου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εργαζόταν στο υπουργείο Εργασίας και είχε ξεχάσει να υποβάλει πόθεν έσχες.

Να βγάλει από πάνω του τη …ρετσινιά του επίορκου επιχειρεί με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπάλληλος του υπουργείου Εργασίας ο οποίος τιμωρήθηκε με πειθαρχική ποινή γιατί παρέλειψε για επτά χρόνια να δηλώσει στο πόθεν έσχες μεγάλα πακέτα μετοχών και εμβάσματα στο εξωτερικό.

Με την προσφυγή του ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του με την οποία υποβιβάστηκε δύο βαθμούς για παράβαση καθήκοντος.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι πρόκειται για παράληψη καθώς είχε δηλώσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία στο Ε9 αλλά όχι στο πόθεν έσχες. Όπως, μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά για τα περιουσιακά του στοιχεία έχει ελεγχθεί από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και από τη Δ.Ο.Υ. της περιοχής που υπάγεται και δεν βρέθηκε τίποτα παράνομο.

Πάντως, ο υπάλληλος του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας κατά το επίμαχο διάστημα είχε βγάλει στο εξωτερικό 807.043 ευρώ τα οποία όπως ισχυρίζεται προέρχονται από την πώληση αγροτικού ακινήτου και ακινήτου ιδιοκτησίας της γυναίκας του αλλά και 1.467.350 ευρώ τα οποία προέρχονται από την πώληση δεύτερου αγροτικού ακινήτου.

Τέλος, το 2004 είχε δηλώσει αμοιβαία κεφάλαια 342.000 ευρώ, προθεσμιακή κατάθεση 570.000 ευρώ και προθεσμιακή κατάθεση της συζύγου του 600.000 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.