Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Τέρμα η κάλυψη νοσηλείων σε ιδιωτικές κλινικές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και του ενός ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων σε όσους έχουν ΑΜΚΑ, αλλά και της κάλυψης των νοσηλίων σε ιδιωτικές κλινικές από το δημόσιο, προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας

Ο υπουργός Υγείας κ. Π. Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, τονίζει χαρακτηριστικά ότι «όταν το κράτος σού προσφέρει πρώτη επιλογή το δημόσιο νοσοκομείο και ο ασφαλισμένος θέλει να πάει σε ιδιωτική κλινική, τότε είτε θα πληρώσει την κλινική από την τσέπη του, είτε μέσω της ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας. Το κράτος θα πληρώνει μόνο πράξεις που δεν μπορούν να γίνουν σε δημόσιο νοσοκομείο».

Σε ότι αφορά την κατάργηση του εισιτηρίου στα νοσοκομεία, ο υπουργός διευκρίνισε ότι αυτό θα αφορά μόνον τους Έλληνες πολίτες καθώς για τους τουρίστες θα ισχύσει ό,τι ισχύει και στις χώρες της Ευρωζώνης: θα καταβάλλουν εισιτήριο όχι της τάξης των πέντε ευρώ, αλλά πολύ υψηλότερο.

Οι Έλληνες πηγαίνουμε σε νοσοκομείο του Βελγίου και πληρώνουμε εισιτήριο 20 ευρώ και θα πληρώνουν οι τουρίστες στην Ελλάδα μόνο πέντε ευρώ; σημειώνει ο υπουργός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.