Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ελεύθεροι όσοι μετανάστες κρατούνται παράνομα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Να ανοίξει τις πόρτες των κέντρων κράτησης σε όλη τη χώρα σε όσους μετανάστες κρατούνται σήμερα εκεί παράνομα στοχεύει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στην «πρώτη γραμμή» για την έξοδο βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε κατηγορίες κρατουμένων, ενώ για όσους δεν εμπίπτουν σε αυτές θα προβλεφθούν ανθρώπινες συνθήκες στέγασης, σίτισης και περίθαλψης.

Σήμερα, η αναπληρώτρια υπουργός, Τασία Χριστοδουλοπούλου, αναμένεται, εκτός απροόπτου, να έχει σύσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, ώστε να εκπονηθεί το σχέδιο.

«Προτεραιότητά μας είναι να ταξινομήσουμε τους ανθρώπους, ώστε, όσοι κρατούνται παράνομα, να αφεθούν ελεύθεροι», δηλώνει η κ. Χριστοδουλοπούλου και συμπληρώνει, «υπάρχουν εναλλακτικά μέτρα. Η κράτηση είναι το ύστατο μέτρο, αλλά δυστυχώς είχε γίνει ο κανόνας από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην «πρώτη γραμμή» για έξοδο βρίσκονται:

- Όσοι κρατούνται για περισσότερο από 18 μήνες, που είναι το ανώτατο όριο διοικητικής κράτησης.

- Ασυνόδευτα ανήλικα. Τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη πυρετώδεις διαβουλεύσεις, για να εξασφαλιστεί κατάλληλη στέγη στους ασυνόδευτους ανηλίκους που βρίσκονται σε κέντρα κράτησης-υπολογίζονται σε 200 σε όλη την Ελλάδα-λόγω έλλειψης θέσεων στις υπάρχουσες δομές φιλοξενίας.

- Οι αιτούντες άσυλο, εφόσον δεν υπάρχει λόγος απειλής της εθνικής ασφάλειας.

- Όλοι εκείνοι για τους οποίους είναι ανέφικτη η απέλασή τους και δεν μπορεί να παραμένουν επ’ αόριστον στα κέντρα κράτησης. Δικαιούνται εξάμηνη παραμονή υπό καθεστώς ανοχής. Θα μπορούσαν να απελευθερωθούν με περιοριστικούς όρους.

- Διάφορες ευάλωτες ομάδες, όπως έγκυες, υπερήλικες, ασθενείς, κ.ά.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.